Foto: Pixabay

U kladovskoj, negotinskoj i majdanpečkoj opštini, prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova, i juče evidentiran dvocifren broj novoinficiranih korona virusom.

Virus korona je u opštini Kladovo potvrđen kod još 15 osoba, a od posledica virusne infekcije preminuo je jedan pacijent.

Kako se  oporavilo šest obolelih,  aktivno pozitivno je 125 osoba.

Od početka epidemije korona virusom u opštini Kladovo zaražena je  2.131 osoba, oporavilo se 1.926 bolesnika, a od posledica korona virusa preminulo je 80 pacijenata.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Negotinu objavio je, pozivajući se na informacije  Zdravstvenog centra Negotin, da je tokom jučerašnjeg dana, od 81 obrađenog testa, virus korona je registrovan kod 11 pacijenata, starosti od 36 do 80 godina.

Juče je u kovid ambulanti obavljeno  28 prvih i 14 kontrolnih pregleda.

Zbog teže kliničke slike na kovid odeljenjima negotinskog Zdravstvenog centra hospitalizovano je  19 pacijenata sa bronhopneumonijom, a tokom jučerašnjeg dana zabeleženi  po jedan prijem i otpust, bez transporta u tercijalne kovid bolnice.

Scaki treći juče testirani u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdnapek bio je pozitivan na virus i registrovano je deset novozaraženih korona virusom. Oporavilo se 12 bolesnika, jedan pacijent je preminuo od posledica kovid infekcije i aktivno zaražene su 92 osobe.

U kovid bolnici u Kruševcu hospitalizovano je 19 bolesnika, a na kućnom lečenju nakon otpusta je jedan oboleli.

Od početka septembra korona virusom inficirano je 59 osoba. U četvrtom talasu je prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja, korona virusom zaraženo 169 osoba, izlečeno je 74, a od posledica infekcije preminula su tri pacijenta.

Izvor: Danas

Reklame