Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova
Reklame

S obzirom da se od posledica virusa oporavio jedan pacijenat, a da nije bilo novoinficiranih, u kladovskoj opštini je broj aktivno pozitivnih smanjen na 36.

Na lečenju u tercijarnim ustanovama van Kladova, zbog teže kliničke slike, je 25 pacijenata.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, od početka epidemije u ovoj je opštini zaraženo 1326 osoba, do sada se oporavilo 1242 bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je 48 pacijenata.

Juče je i kladovskom Domu zdravlja započela masovna vakcinacija i prvog dana imunizacije prvu dozu kineske vakcine Sinofarm primilo je 65 osoba, a prema planu danas treba da bude vakcinisano 145 građana. Kladovskoj zdravstvenoj ustanovi stiglo 180 doza kineske vakcine.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja testirane su 24 osobe i samo kod dve je potvrđeno prisustvo korona virusa. Izlečeno je šest bolesnika, pa je u opštini Majdanpek sada 40 aktivno pozitivnih.

U tercijarnim ustanovama je hospitalizovano devet pacijenata, a na kućnom lečenju nakon otpusta je osam bolesnika, saznaje Danas od direktora Doma zdravlja dr Dragana Fudulovića.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini korona virusom je inficirano 806 osoba, do sada je izlečeno 738, a od posledica virusa preminulo je 28 pacijenata. Kao i juče i dana prvu dozu Sinofarm vakcine u majdanpečkom Domu zdravlja treba da primi sedamdesetak građana i za sada sve protiče po planu.

Ovoj zdravstvenoj ustanovi stiglo je 150 doza, a kako kažu nadležni ovih dana treba da stigne i određena količina ruske Sputnjik vakcine.

Izvor: Danas