Foto: screenshot youtube turistička organizacija kladova
Reklame

Nastavlja se pad broja aktivno zaraženih u kladovskoj opštini u kojoj je na dnevnom nivou par dana unazad više izlečenih nego inficiranih, za razliku od Majdanpeka u kome se beleži blagi rast aktivno pozitivnih.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je kod još 11 osoba u kladovskoj opštini, od virusne infekcije oporavilo se 15 obolelih i aktivno zaraženo je 175 bolesnika. Od početka epidemije je prema podacima nadležnih, korona virusom su opštini Kladovo inficirane 2.874 osobe, izlečeno je 2.602 bolesnika, a od posledica virusa preminulo je 97 pacijenata.

Od početka ove nedelje broj aktivno zaraženih u majdanpečkoj opštini uvećao se za desetak procenata, sa 79 koliko je bilo u dane vikenda, prema najnovijim podacima Doma zdravlja Majdanpek sada ih je 90. Juče pozitivan rezultat na testiranju imalo 16 od 61 testirane osobe i kod tri pacijenta na pregledima u kovid ambulantama dijagnostikovana je pneumonija.

Više od polovine aktivno pozitivnih nije vakcinisano, skoro trećinu čini populacija od 25 do 49 godina, a primetan je rast obolelih u kategoriji od 60 do 69 godina.

U kovid bolnicama van Majdanpeka zbig teže kliničke slike hospitalizovano je 11 pacijenata, a jedan bolesnik preminuo je od posledica virusne infekcije.

Izvor: Danas