Foto: Saša Trifunović
Reklame

Pozivajući se na podatke zaječarskog Zavoda zajavno zdravlje „Timok“ gradski Štab za vanredne situacije saopštio je da su u Boru zabeležena tri nova slučaja virusa, čime je broj aktivnih slučajeva virusne infekcije na teritoriji grada uvećan na 42.

Hospitalizovanih bolesnika pozitivnih na korona virus i dalje nema u borskoj Opštoj bolnici, a u kovid ambulanti „Rudar“ evidnetirana su 22 pregleda pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa i šest kontrolnih pregleda.

I u Negotinu se beleže novi slučajevi inficiranja korona virusom. Opštinski Štab za vanedne situacije Negotin objavio je da je od 63 obrađena testa u poslednja 23 sata, kod osam uzoraka potvređeno prisustvo korona virusa.

Među novozaraženima su i dva deteta rođena 2004. i 2007. godine. Tokom jučerašnjeg dana na kovid odeljenje Zdravstvenog centra Negotin primljena su tri pacijenta, jedan sa potvrđenim pozitivnim nalazom, za preostala dva čekaju se rezultati testiranja, a jedna pacijentkinja upućena je juče na dalje lečenje u kovid bolnicu u Кruševcu.

Opštinski Štab za vanredne situacije saopštio je takođe da su u minula 24 sta u kovid amblanti ZC Negotin obavljena 32 prva pregleda, a u Pedijatrijskoj kovid ambulanti pregledano 20 pacijenata.

Prema podacima nadležnih, u neotinskoj opštini su trenutno 63 aktivno zaražane osobe, dok je od početka epidemije registrovano 2675 osoba pozitivnih na koronavirus.

Izvor: Danas