Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

U Boru je, prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, registrovano 60 novih slučajeva zaražavanja korona virusom, oporavila su se 43 bolesnika, a dva bolesnika preminula su od posledica virusa, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije dodajući da je na teritoriji grada Bora 646 aktivnih slučajeva virusne infekcije. U borskoj Opštoj bolnici je na grudnom odeljenju na lečenju 69 pacijenata.

Prisustvo korona virusa je prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo, potvrđeno kod još 13 osoba, ozdravilo se sedam obolelih i u kladovskoj opštini su aktivno pozitivna 123 bolesnika. U ovoj opštini je na osnovu podataka nadležnih, korona virusom od početka epidemije zaraženo 2.387 osoba, izlečeno je 2.175, a od posledica korona virusa preminulo je 89 bolesnika.

Najmanji broj novozaraženih beleži se u majdanpečkoj opštini u kojoj je od 53 juče testirane osobe na virus pozitivno osam osoba. Aktivno zaražene su 94 osobe, pri čemu je 66 nevakcinisano. Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek među obolelima je 15 dece starosti do 17 godina.

Zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama hospitalizovano je 11 bolesnika iz majdanpečke opštine. U četvrtom talasu inficirano je 436 osoba, izlečeno je 325, a od posledica virusne infekcije preminulo je 17 pacijenata.

Izvor: Danas