Foto: Saša Trifunović
Reklame

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje “Timok” objavljenim juče i danas, u Boru je gotovo izjednačen broj izlečenih i novozaraženih korona virusom.

U minula dva dana od virusne infekcije su se oporavila 24 bolesnika, a zaraženo je 26 osoba i na teritoriji grada je 230 aktivnih slučajeva korona virusa.

U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima su 43 pacijenta na lečenju, a samo jedan od njih nije pozitivan na virus.

Juče se na prvi pregled u kovid ambulantu javilo 12 pacijenata i obavljeno je 14 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 15 pacijenata.

U majdanpečkoj opštini je u dane vikenda znatno smanjen broj aktivno pozitivnih, budući da je izlečenih znatno više od novoinficiranih.

Od 69 pristiglih rezultata, testiranjem je prisustvo korona virusa potvrđeno kod 11 osoba, izlečeno je 19, a još jedan pacijent preminuo je od posledica virusne infekcije.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek od 44 aktivno pozitivnih zbog teže kliničke slike hospitalizovano je osam bolesnika u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka, a na kućnom lečenju nakon otpusta su četiri pacijenta.

Juče su u kovid ambulantama obavljena dva prva i šest kontrolnih pregleda. Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini virusom je inficirana 1.361 osoba, izlečena su 1.272 pacijenta, a od posledica virusa preminula su 45 pacijenta.

Izvor: Danas