Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

Minulih nedelju dana nije bilo dana da u lokalnim samoupravama Borskog okruga nije bilo žrtvama korona virusa. Ovaj niz se nastavlja, budući da je i u Boru i u Majdanpeku registrovan po jedan pacijent preminuo od posledica korona virusa. U Boru raste broj aktivno zaraženih, u Majdanpeku je u padu.

Prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Boru su evidentirana 44 nova slučaja zaražavanja korona virusom, oporavilo se 35 osoba, jedna osoba je preminula od posledica virusa i na teritoriji grada je 698 aktivnih slučajeva virusne infekcije, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije.

Na odeljenjima borske Opšte bolnice koja su u kovid režimu, hospitalizovan je 71 bolesnik.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek juče je prisutsvo korona virusa laboratorijski potvrđeno kod osam osoba, izlečeno je 18, a jedan pacijent je preminuo od posledica virusne infekcije. Nadležni u ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu i da je od 73 osobe aktivno zaražene korona virusom nevakcinisano 50, kao i da je zbog teže kliničke slike, deset pacijenata na lečenju u kovid bolnicama.

Među aktivno zaraženima je sedmoro dece do 17 godina, a najbrojnija starosna kategorija obolelih je stara od 25 do 49 godina i čini četvrtinu ukupno aktivno zaraženih.

Izvor: Danas