Foto: Saša Trifunović
Reklame

U Boru je prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“  iz Zaječara broj oporavljenih veći od broja novozaraženih, pa je i cifra aktivno pozitivnih u blagom padu.

Naime, kako je to saopštio gradski Štab za vanredne situacije evidentirano je 16 novoinficiranih, izlečeno je 20 pacijenata pa je na teritoriji grada prisutno 336 aktivno zaraženih virusnom infekcijom.

U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima je zbrinuto 48 bolesnika, a kod 46 je potvrđeno prisustvo virusa. Juče je u kovid ambulanti “Rudar” pregledano 28 osoba sa simptomima virusa i obavljeno 13 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 67 pacijenata.

U Kladovu je samo kod  jedne osobe potvrđen pozitivan nalaz, ali su od posledica korona virusa preminula četiri pacijenta. Sa četiri izlečene osobe, broj aktivno pozitivnih smanjen je na 58 bolesnika.

Od početka epidemije u kladovskoj opštini su zaražene 1543 osobe, do sada je izlečeno 1423 bolesnika, dok su od posledica virusne infekcije preminula  62 pacijenta.

Prema podacima majdanpečkog Doma zdravlja u kovid ambulantama je tokom jučerašnjeg dana obavljeno 79 pregleda, 66 kontrolnih i 13 prvih, a kod osam pacijenata dijagnostikovana je pneumonija.

Testirano je 45 osoba i na virus je bilo pozitivno 12, a kako se oporavilo deset bolesnika broj aktivno zaraženih je 68, tri pacijenta više nego juče.

Zbog teže kliničke slike u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano je 11 bolesnika.

U opštini Majdanpek je od početka epidemije zaražena 981 osoba, izlečeno je do sada 880, a od posledica korona virusa preminula su 33 pacijenta.

Izvor: Danas