Foto: Pixabay
Reklame

Još 30 novih slučajeva zaražavanja korona virusom beleži se u Boru u kome su se, takođe prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje “Timok” od virusne infekcije oporavile 22 osobe pa je na teritoriji grada 323 aktivna slučaja virusne infekcije.

Zbog teže kliničke slike na kovid odeljenjima Opšte bolnice na lečenju su 52 bolesnika od kojih je 50 pozitivno na virus.

Broj prvih i kontrolnih pregleda je gotovo izjednačen – juče je u kovid ambulanti obavljeno 30 prvih I 27 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledana su 34 pacijenta.

Čeka se 22 rezultata.

Dvostruko više je izlečenih nego novoinficiranih u Kladovu.

Testiranjem je prisustvo virusa potvrđeno kod tri osobe, izlečeno je šest, a od posledica virusne infekcije preminuo je jedan bolesnik.

Prema podacima nadležne zdravstvene ustanove navodi se takođe da je aktivno pozitivno 35 osoba.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije virusom inficirano 1679 osoba, do sada se oporavilo 1574, a od posledica korona virusa preminulo je 70 pacijenata.

Od juče 37 testiranih u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja, pozitivno na virus je osam osoba.

Izlečeno je 12 bolesnika i od 111 aktivno zaraženih, na bolničkom lečenju u tercijarnim zdravstvenim ustanovama nalazi se 18 bolesnika.

Najviše aktivno pozitivnih je iz Majdanpeka – 71, u Donjem Milanovcu sa pripadajućim selima su 22 osobe aktivno pozitivne, u Rudnoj Glavi 13 i Vlaolu jedna. U izolaciji je 189 lica.

Izvor: Danas