Foto: Saša Trifunović
Reklame

Epidemiološka situacija u Boru je nestabilna sa tendencijom pogoršanja, ocenjeno je pre par dana na konferenciji za novinare u gradskoj kući. Ova ocena važi i dalje, budući da je broj aktivno zaraženih u porastu.

Kako je danas saopštio gradski Štab za vanredne situacije, evidnetirana su 22 novoinficirana korona virusom, oporavilo se osam zaraženih i na teritoriji grada je 214 aktivnih slučajeva virusne infekcije. Grudno odeljenje borske Opšte bolnice je od 1. septembra u kovid režimu i na ovom odeljenju je hospitalizovano 11 pacijenata.

Juče je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljeno 32 prva i 39 kontrolnih pregleda, a na prijemnom bolničkom odeljenju pregledana su četiri pacijenta.

Samo jedna od 24 juče testirane osobe u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja pozitivna je na korona virus, izlečena su četiri bolesnika i aktivno pozitivne su 83 osobe.

I juče je kod tri pacijenta dijagnostikovana upala pluća, a u kruševačkoj kovid bolnici hospitalizovano je 13 pacijenata iz opštine Majdanpek.

Među aktivno zaraženim je četvoro dece starosti do šest godina, kao i petoro dece školskog uzrasta. Najbrojniji oboleli su u starosnoj grupi od 25 do 49 godina gde je 30 bolesnika, dok ih je 24 starosti od 60 do 69 godina. Aktivno zaraženih nema u starosnoj kategoriji od 18 do 24 godine i starijih od 80 godina.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek obavljen je jedan prvi i šest kontrolnih pregleda.

Izvor: Danas