Foto: Gerd Altmann preuzeto saPixabay
Reklame

U Boru su registrovana 24 nova slučaja zaražavanja korona virusom, od virusne infekcije se oporavilo 20 osoba i na teritoriji grada je 329 aktivno pozitivnih osoba, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije pozivajući se na podatke zaječarskog Zavod aza javno zdravlje „Timok“.

U borskoj Opštoj bolnici je na kovid odeljenjima od 48 hospitalizovanih bolesnika na korona virus pozitivno 45. Broj prvih pregleda tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti „Rudar“ bio je veći od kontrolnih, pregledano je 28 pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa i obavljeno 20 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 49 pacijenata. Čeka se 25 rezultata.

Epidemijska situacija u Kladovu, sudeći po izveštajima tamođnjeg Zdravstvenog centra, se smiruje. Na osnovu rezultata testova, potvrđen je jedan novi slučaj infekcije korona virusom i jedan se pacijent oporavio od virusne infekcije, pa je aktivno pozitivno 40 osoba. U kladovskoj opštini je od početka epidemije inficirano 1667 osoba, do sada se oporavio 1561 bolesnik, a od psoledica korona virusa preminulo je 66 pacijenata.

Za razliku od Kladova, u majdanpečkoj opštini poslednjih dana broj novoinficiranih je gotovo svakodnevno dvocifren. Juče je testirano 54 osoba i od 52 pristigla rezultata, 16 je pozitivno na virus korona.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, izlečeno je 16 bolesnika, a od 120 aktivno pozitivnih na lečenju u tercijarnim ustanovama nalazi se 17 pacijenata iz opštine Majdanpek. U kovid ambulantama je tokom jučerašnjeg dana obavljeno devet prvih i 42 kontrolna pregleda i kod dva pacijenta je dijagnostikovana upala pluća.

Izvor: Danas