Foto: Saša Trifunović
Reklame

Broj aktivno zaraženih korona virusom u Boru je u blagom padu, s obzirom da je prema podacima zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok“ evidentirano 20 novozaraženih i 25 izlečenih, pa je na teritoriji grada 358 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Gradski Štab za vanrednme situacije saopštio je takođe, da je 40 od 42 hospitalizovana pacijenta na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru pozitivno na virus.U kovid ambulanti „Rudar“ juče su obavljena 24 prva i 29 kontrolnih pregleda, a 55 pacijenata pregledano je na prijemnim bolničkim odeljenjima.

U kladovskoj opštini korona virus potvrđen je kod dve osobe, jedan bolesnik se oporavio od virusne infekcije, pa je aktivno pozitivno 76 osoba. Od početka epidemije u ovoj podunavskoj opštini zaraženo je 1637 osoba, do sada se oporavilo 1496bolesnika, a od posledica virusne infekcije preminulo je  65 pacijenata.

Još 11 stanovnika negotinske opštine pozitivno je na korona virus što je potvrđeno rezultatima PCR i antigen testiranja i novozaraženi su starosti od 38 do 80 godina.U negotinskoj bolnici je na kovid odeljenjima zbrinuto 37 pacijenata, šest pacijenata je hospitalizovano u poslednja 24 sata, tri je otpušteno na kućno lečenje, a dva transportovana u tercijarne zdravstvene ustanove. Od 46 pregleda obavljenih juče u kovid ambulanti, 26 su bila kontrolna. Na području negotinske opštine u poslednje dve nedelje evidentirano je 263 novoinficirane osobe, a tokom osam dana aprila 119 slučaja zaraze korona virusom.

Izvor: Danas