Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)
Reklame

Za manje od nedelju dana broj kovid bolesnika u Borskom okrugu uvećao se za skoro 50 odsto i sa 801 došao do 1129 obolelih. Svakodnevno se beleži dvocifren broj novoinficiranih, na sreću nema povećanja broj hospitalizovanih na kovid odeljenjima bolnica u Negotinu i Boru. Zabeležena su dva smrtna ishoda.

Prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova i Štabova za vanredne situacije u Borskom okrugu, evidentirano je 268 novih slučajeva zaražavanja.

Najviše ih je Boru, gde je sa 145 novoregistrovanih slučajeva, broj kovid bolesnika premašio 500. U gradskom Štabu za vanredne situacije, kažu da je na teritoriji grada 511 obolelih i da je jedan pacijent preminuo od posledica virusne infekcije.

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Boru hospitalizovano je 25 bolesnika, u kovid ambulanti je juče obavljeno više od 180 pregleda.

Skoro svaki treći testirani u minula dva dana u Negotinu bio je pozitivan i sa 64 nova slučaja zaražavanja, na teritoriji ove opštine je 237 kovid bolesnika. Virus je, navode u opštinskom Štabu za vanredne situacije, potvrđen i kod četvoro dece uzrasta od godinu do 15 godina.

U Zdravstvenom centru na kovid odeljenjima se leči 21 pacijent, a jedan bolesnik je preminuo od posledica korona virusa.

Povećava se i broj pregleda u kovid ambulanti u kojoj su u protekla dva dana pregledana 124 pacijenta.

I u kladovskoj opštini je broj kovid bolesnika premašio 200. U izveštaju tamošnjeg Zdravstvenog centra navodi se da je prisustvo virusa potvrđeno kod još 33 osobe i da je sada 230 obolelih od kovida 19.

Nešto više od stotinu pregleda obavljeno je juče u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja i dijganostikovana je upala pluća kod četiri pacijenta.

Polovina testiranih bila je pozitivna, pa je sa novih 26 u majdanpečkoj opštini 151 kovid bolesnik.

Novih hospitalizovanih nema i kao i prethodnih dana na lečenju u kovid bolnicama tercijarnog tipa je šest pacijenata iz ove opštine. Među kovid bolesnicima je sedam zdravstvenih radnika i 14 dece do 17 godina.

Izvor: Danas