Foto: RARIS

Danas je u Sofiji predstavljena turistička ponuda istočne Srbije, okruga Bor i Zaječar, odnosno opština: Majdanpek, Kladovo, Negotin, Sokobanja, Knjaževac, Boljevac i gradova Bor i Zaječar. Na prezentaciji koja je održana u Ambasadi Srbije su učestvovale turističke agencije i mediji iz Bugarske.

Istočna Srbija je destinacija u usponu koja ima 2.900 turističkih objekta sa 11.000 ležaja, koju godišnje poseti više od 300.000 turista koji ostvare preko 1,2 miliona noćenja a njih 170.000 poseti ovdašnje muzeje. U istočnoj Srbiji ima više od: 50 zaštićenih prirodnih dobara, 100 kilometara pešačkih i biciklističkih staza, 25 vinarija, 100 festivala.

Nakon prezentacije je održan i niz bilateralnih sastanaka predstavnika turističke privrede istočne Srbije i turističkih agencija iz Bugarske na kojima se razgovaralo o budućoj saradnji.

Događaj je organizovao Klaster ruralnog turizma „Čarolija istoka“ uz podršku Ambasade Republike Srbije u Bugarskoj i Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije – RARIS iz Zaječara. Događaj je organizovan u sklopu projekta „Povećanje konkurentnosti Klastera Čarolija istoka“, u okviru šireg projekta „#EUzaTebe — za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj BMZ, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Reklame