Drugi roman novinara i pisca Miljana Paunovića „Tuneli prošlosti“, objavljen u izdanju Liberlanda iz Beograda, obuhvata period od 1945. do 2012. godine, i prati sudbine dve porodice, koje naizgled nisu povezane.

„Roman ’Tuneli prošlosti’ je spoj realnosti, pojedinih istorijskih momenata iz nekadašnje Jugoslavije, i naravno moje fikcije“, kaže Paunović i svoje delo svrstava u političke trilere.

Paunović ostaje dosledan svom žanru, i priči koja čitaoca do kraja drži u neizvesnosti.

U svojoj recenziji književnica Jelena Dilber je napisala da kada pročitate delo čijom se tematikom pozabavio neko ko je ekspert za tu oblast, onda izgleda kao da je jednostavno napisati takav roman.

„Možda je to odgonetka kako su krimi romani najbolji od onih kojima kriminologija leži u malom prstu, sudski trileri imaju najbolju atmosferu kad ih pišu sudije ili advokati ili kada istoričari ili pasionirani ljubitelji istorije stvaraju istorijske romane. Tako je i sa političkim trilerima, kad ga napiše jedan politikolog, jasno je da će biti napeto, uzbudljivo i nadasve poučno, toliko da ćete i sami poželeti da se malo više informišete o političkoj istoriji našeg društva. Upravo ta vrata će otvoriti novi roman Miljana Paunovića Tuneli prošlosti“, istakla je Dilber.  

Književnica Nataša Bundalo Mikić u svojoj recenziji o ovom romanu, između ostalog kaže, kaže:

„Postoji jedna tačka u kojoj se sastaju prošlo i buduće. U toj tački je sav život Snežane Obradović, glavne junakinje romana „Tuneli prošlosti”.  Snežana je neustrašiva, hrabra i ambiciozna mlada žena. Paunović nas svojim oštrim perom, filmičnim koracima, vodi kroz uzbudljive i napete scene vrlo vešto slikajući prožimanje porodičnih odnosa i političkih krugova sa potrebnom distancom. Sve nas uverljivo i psihološki oštroumno podseća na vremena koja savršeno poznajemo, koja smo živeli i živimo“.

Paunović je 2017. godine objavio roman „Soba tajni“, a više informacija o novoj knjizi i autoru možete pogledati na sajtu www.miljan-paunovic.com.

Reklame