Foto: Pixabay
Reklame

Nakon nekoliko dana znatno je veći broj izlečenih od novoinficiranih, pa je i broj aktivno zaraženih u Boru pao ispod 700. Na žalost još jedan dan se beleže preminuli od viriusne infekcije.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, u Boru se od virusa korona oporavila 61 osoba, registrovano je i 36 novih slučajevai tri pacijenta su preminula od posledica korona virusa. Na teritoriji grada Bora je 680 aktivnih slučajeva virusne infekcije, saopštio je gradski Štab za vanredne situacije. U borskoj Opštoj bolnici na kovid odeljenjima je na lečenju 69 bolesnika.

Novi slučajevi kovid infekcije beleže se i u opštini Kladovo. Prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 17 osoba, isto toliko se oporavilo od virusne infekcije i aktivno zaraženo je 119 osoba. Od početka epidemije u ovoj podunavskoj opštini zaraženo je 2.448 osoba, izlečeno je 2.237 obolelih, a od posledica infekcije korona virusom preminula su 92 pacijenta.

U majdanpečkoj opštini juče su testirane 54 osobe, pozitivne na korona virus bile su tri. Jedan pacijent je preminuo od posledica korona virusa i na teritoriji oppštine aktivno zaraženo je 69 osoba. Prednjače nevakcinisani kojih u ukupnom broju aktivno pozitivnih 48. Zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama hospitalizovano je 13 pacijenata, a u izolaciji se nalazi 132 lica.

Izvor: Danas