Foto: Glas Zaječara

U Radul begovom konaku, povodom obeležavanja 60 godina rada Centra za socijalni rad u Zaječaru i 35 godina rada i postojanja kluba “Zlatna jesen” koji radi u okviru Centra za socijalni rad, otvorena je izložba fotografija koja svedoči o aktivnostima kluba proteklih godina.

Foto: Glas Zaječara

O aktivnostima kluba „Zlatna jesen“ govorila je predsednica Kluba Danica Pavlović, koja je iskazala zadovoljstvo što iza njihovog kluba stoji Centar za socijalni rad, i govorila o aktivnostima ovog kluba.

Danica Pavlović Foto: Glas Zaječara

„Klub radi u okviru Centra za socijalni rad. Naši penzioneri dolaze i preko dana, jer klub radi svakog radnog dana. Sredom imamo druženje sa muzikom i posluženjem. Dolazi nam patronažna služba, svakog petka meri se pritisak, a svakog poslednjeg petka u mesecu meri se i nivo šećera u krvi. Tokom godine organizujemo najmanje tri putovanja, a nekada i više. U pitanju su veoma lepe destinacije, koje su pristupačne za svakoga. Klub „Zlatna jesen“ broji oko sto članova, s tim što se retko kada desi da svi dođu u isto vreme. Neki od članova učlanili su se zbog druženja preko dana, neki zbog putovanja, neki zbog prostora, a članarina je svega 30 dinara mesečno. I sami članovi se bune i predlažu da se cena članarine poveća, ali nećemo za sada to činiti“-istakla je Danica Pavlović.

Ovog meseca ovaj klub pokušaće da svoje članove odvede na ručak u Brestovačkoj banji kako bi obeležili mesec starih, a iduće godine je već planiramo putovanje u Kruševac i druženje sa penzionerima.

Foto: Glas Zaječara

Cilj Centra za socijalni rad je da se podstakne zdravo starenje kroz primerene aktivnosti i rad na unapređenju svojih usluga u korist korisnika kazala je Mirjana Radivojević, direktorka CSR Zaječar.

Foto: Glas Zaječara Mirijana Radivojević

„Ova godina je vrlo važna za rad centra zato što mi u isto vreme obeležavamo 35 godina od osnivanja kluba. Ovo zapravo jeste socijalna usluga u zajednici namenjena povećanju kvaliteta života naših starijih sugrađana i što dužem opstanku u prirodnom okruženju. Finansirana je od strane grada, trenutno ima dva zaposlena. Mi već godinama zaista u te svrhe koristimo stan u Topličinoj ulici, tj. ovaj prostor koji nam je na korišćenje ustupio fond PIO. Večeras je na icinijativu članova kluba organizovan ovaj skup, kako bi se osvrnuli na uspomene na 35 godina rada kluba, gde su mnoge osobe ostavile svoj trag. Zaista mnogo lepih uspomena, trenutaka, aktivnosti i akcija, sa puno energije, bez obzira na godine.“- istakla je ona.

Foto: Glas Zaječara

Na kraju male svečanosti povodom jubileja, predsednica Danica Pavlović je uručila zahvalnice mnogim organizacijama i ustanovama sa kojima „Zlatna jesen“ sarađuje i pozvala okupljene na posluženje.

Reklame