Foto: Radiomagnum.rs

Većina medija prenela je danas vest da je nekadašnji predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković uhapšen u Budvi. Saša Mirković oglasio se tim povodom i naveo da je priveden zbog prekoračenja boravka u Crnoj Gori, kao i da traži azil od te države jer ga Vučić progoni.

Saša Mirković, nekadašnji predsednik skupštine grada Zaječara, koga je Viši sud u Zaječaru osudio na godinu dana zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, oglasio se povodom vesti o njegovom hapšenju koju su preneli domaći mediji.

„Ozbiljno lažu! Kakav bre Ivica Dačić, kakva poternica? Priveden sam  zbog prekoračenja boravka. Vučić me na svaki način proganja! Ugrožava mi ljudska prava, pravo na rad i pravo na kretanje.“

 

Mirković je naveo i da traži politički azil u Crnoj Gori od Vučićevog progona, jer se plaši za svoju bezbednost.

Foto:printscreen /facebook

Branilac Saše Mirkovića, advokat Nataša Tošić izjavila je za portal „Glas Zaječara“ da današnje privođenje Saše Mirkovića nije povezano sa poternicom iz Srbije.

foto: Nataša Tošić, privatna arhiva

„Saša Mirković nije uhapšen po poternici Srbije, niti su tačni navodi da je lišen slobode u Crnoj Gori. Objavljivanje današnje vesti oko njegovog hapšenja je deo političkog progona mog branjenika.“istakla je advokat Nataša Tošić.

Podsećamo, Saša Mirković je u novembru 2015. godine napustio SNS.

Od Ministarstava unutrašnjih poslova Republike Srbije i Republike Crne Gore zatražili smo da se izjasne o poternici, odnosno današnjem privođenju Mirkovića u Budvi. Nikakve zvanične izjave nisu pristigle na adresu naše redakcije do zaključenja ovog teksta.

 

 

Reklame