Foto: Zajecar.infoSaša Mirković
Advokat dr Nataša M. Tošić u saopštenju za javnos istakla je da Ministarstvo pravde Republike Srbije nema podatke o izručenju Saše Mirkovića. Takođe naglasila je i da se boji za njegov život.
Branilac Saše Mirkovića, advokat dr Nataša Tošić, uputila je saopštenje za javnost u kome navodi da Ministarstvo pravde Republike Srbije ne raspolaže podacima o boravku njenog branjenika u Okružnom zatvoru, odnosno o njegovom izručenju Srbiji od strane Crne Gore:
„Obaveštavam javnost da se gospodin Saša Mirković iz Beograda nalazi u Okružnom zatvoru u Beogradu od 10.08.2019. godine i da još uvek ne znam po kom se osnovu nalazi u zatvoru. U prilogu dostavljam e-mail Ministarstva pravde Republike Srbije od 16.08.2019.godine u kome je navedeno da navedeno Ministarstvo nema nikakav podatak o licu Saša Mirković, niti da je u Okružnom zatvoru u Beogradu, niti da je izručen iz Crne Gore.“ – navodi se u saopšenju branioca Saše Mirkovića, advokata Nataše Tošić
U saopštenju se dalje navodi da je zdravlje njenog klijenta ozbiljno narušeno, te da  uprava Okružnog zatvora u Beogradu i dalje ne daje saglasnost za lečenje njenog branjenika na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu:
„Zdravstveno stanje gospodina Mirkovića je jako narušeno, štrajkuje glađu i žeđu i ne uzima lekove od 10.08.2019.godine. Iako u lošem stanju, uprava O.Z. u Beogradu i dalje ne dozvoljava lečenje mog branjenika na VMA u Beogradu, ustanovi koja jedina ima odgovarajuće uslove za njegovo lečenje.“ – navodi se u saopštenju advokata dr Nataše M. Tošić.
Advokat dr Nataša M. Tošić navela je u saopštenju i da se boji za život svog branjenika:
„Ovim saopštenjem želim da obavestim javnost da na još uvek ne znam ko je i zbog čega lišio slobode gospodina Mirkovića niti zašto se nalazi u O.Z. u Beogradu. Takođe, upozoravam da mu je zdravstveno stanje narušeno do krajnjeg stepena i da se bojim za njegov život.“