Reklame

Ministar Momirović istakao je danas u Zaječaru da se već desetak dana puno radi, i da je priprema za ovu posetu počela još pre dva meseca, i da on razume građane  koji govore da su oni stalno u kampanji, pošto se, kako je on kazao, oni trude da se tako ponašaju.

Na pitanje portala Glas Zaječara da je sam ministar kazao da se u poslednjih deset dana mnogo radi u Zaječaru, zašto se ranije nije radilo i da li je ustvari njegov dolazak pomoć predizborne kampanje Srpske napredne stranke u Zaječaru pošto je rekonstrukcija ulice Ivana Milutinovića pre dve godine započeta i ništa se nije radilo do izbora, a izbori su za mesec dana, Momirović je kazao sledeće:

Vaše pitanje je potpuno legitimno. Priprema ove posete je počela pre 2 meseca i morate da razumete da nisam ja jutros pozvao gradonačelnika i rekao da li mogu da dođem. Naravno da je bilo mnogo problema, ne samo u Zaječaru, nego na teritoriji cele Republike Srbije. Problemi su uglavnom bili izazvani krizom vezanom za koronu. Dosta radova je stalo u septembru, oktobru i novembru, pre svega vezano za koronu, a onda i za neke druge stvari. Mi smo, naravno, odmah počeli, kako sa Zaječarom, (sad pričam sa republičkog nivoa), po nalogu predsednika Republike, da rešimo i da otpočnemo sve radove, da sve krene opet punom parom i mislim da smo u tome uspeli. Da li je sve krenulo u novembru istog dana? Nije. Nešto je krenulo pre 15 dana, nešto pre 2 meseca, negde još objektivno nismo uhvatili zamajac kakav želimo. Tako da, ne bih rekao da je ovo vezano za predizbornu kampanju, ali razumem i ljude koji govore nama da smo mi stalno u kampanji. Mi se zaista trudimo da se tako ponašamo i to dugujemo građanima i to su inputi koje nama predsednik Republike šalje. Nismo mi došli ovde na 4 godine, da prve dve godine polako pripremamo teren, da vidimo šta se dešava i tako dalje. Mi smo došli da bi od prvog dana maksimalno radili. Tako da, s jedne strane, mogu da se složim sa vama, da, za nas je kampanja počela prvog dana kad smo stupili na dužnost. S druge strane, ovo je jedna redovna poseta kod gradonačelnika, koji možda ima najdužu tradiciju vođenja lokalne samouprave u Republici Srbiji. Mislite o tome. Kod čoveka koji me mnogo puta zvao, koji je mnogo puta bio naporan vezano za ovaj projekat, vezano za još neke projekte, vezano za stvari koje se odnose na dozvole i koje sam svakako morao da posetim. Kažem, o tome se pričalo mesecima, sad je ispalo, izbori su 28. marta, nisu sutra, nisu ni za 10 i 15 dana. Da smo razmišljali o izborima, krenuli bi u novembru, ali zaista, mi gledamo Republiku Srbiju kao jedinstvenu. Kako Zaječar, tako i Suboticu, tako i Novi Pazar. Mnoge lokalne samouprave sam posetio pre nego Zaječar, iako su u Zaječaru izbori. Tako da, eto, ne znam da li ste zadovoljni odgovorom ali to je realnost“.istakao je Momirović.

Na naše pitanje odgovor je dao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„I niti ćemo posle izbora ovo smotati pod tepih i odneti kući, nego će ostati građanima. To je najbitnije“.