Foto: youtube tv kopernikus
Reklame

Član Kriznog štaba, epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da su kovid propusnice izgubile smisao i da će verovatno biti ukinute na sednici Kriznog štaba.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da su velike šanse da se ukinu kovid propusnice na Kriznom štabu, s obzirom na to da je procenjeno da je izgubljen smisao njihovog korišćenja, pogotovo što su one važile od 20 časova.

„Kovid propusnice su izgubile smisao i verovatno će da se ukidaju, kao što je to u Evropi, u mnogim zemljama koje su imale strože mere, i urađeno“, naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, druga tema Kriznog štaba, koji zaseda danas u 16 časova, biće karantin za osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom.

„To su zdrave osobe, bez simptoma, karantin je sprovođen da se ne bi eventualno širila zaraza. Koliko je dobro sprovođeno, pitanje je, u Evropi je to ukinuto“, naveo je.

Kaže da će ostati izolacija za one koji su bolesni i koji imaju simptome.

„Biće u kućnim uslovima sedam dana, posle toga se radi testiranje i 10. dana ako je sve u redu idu na posao“, napomenuo je Tiodorović.

Dodao je da maske i odstojanje od metar i po bi trebalo da ostane kao epidemiološka mera.

Govoreći o četvrtoj dozi, rekao je da je ona neophodna starijima i onima koji imaju pad imuniteta.

Izvor: RTS, N1

Reklame