Foto: Pixabay / jarmoluk
Reklame

Fudbaleri Timoka već drugu nedelju vredno rade na Gradskom stadionu na Kraljevici, gde zaječarski srpskoligaš ima sve neophodne uslove za kvalitetne pripreme. Fizionomija ekipe se još uvek nazire, ali to ne sprečava novog šefa struke Jovana Dabića da sa saradnicima Goranom Stankovićem i Miroslavom Trujkićem polako uigrava tim za izazove koji slede, piše Glassporta.rs.

Vreme je i za prijateljske utakmice, što su igrači jedva dočekali, a prvi rival je ekipa Meševa iz okoline Kruševca, član Srpske lige „Istok“ sa kojim će i u narednoj sezoni voditi bitke. Utakmica je na programu u subotu 23. jula od 18 sati na Kraljevici, a Timok će u taj susret ući i sa nekim proverenim snagama.

„Dogovorili smo se sa Ivanom Davidovićem, standardnim članom prvog tima iz minule sezone Prve lige Srbije i on će i u narednom prvenstvu biti jedan od predvodnika ekipe. Očekujemo mnogo i od Lazara Nikolića, koji je takođe produžio boravak u Zaječaru na godinu dana. Tu je i zadnji vezni Radosavljević, a nadamo se da ćemo uspeti da zadržimo i Žerjala i pouzdanog štopera Simonovića“, poručio je za „Glas sporta“ Branimir Đorđević, predsednik FK „Timok 1919“.

Van stroja je duže vreme povređeni Dejan Mašić, čiji oporavak će takođe mnogo značiti za ambicije Zaječaraca u predstojećoj sezoni. Očekuje se dolazak još jednog štopera, a u klubu pregovaraju sa nekoliko igrača koji će pojačati konkurenciju u svim linijama tima.

„Veliki broj članova kadetske i omladinske selekcije trenira sa prvim timom i verujemo da će neki od njih opravdati poverenje i postati neizostavni članovi seniorske ekipe, poput Rastka Nikolića koji je svoju priliku iskoristio sa nepunih 17 godina“, ističu u redovima zaječarskog srpskoligaša.

Nakon subote i Meševa, Timok već naredne srede 27. jula čeka nova provera, kada u Zaječar stiže novi-stari srpskoligaš ekipa Dunava iz Prahova. Potom poslednjeg vikenda jula sledi gostovanje u Batočini, dok će pretposlednji pripremni susret biti odigran na Kraljevici protiv Radničkog iz Pirota početkom avgusta. Generalna proba pred početak sezone 13. avgusta još uvek nije zakazana, a postoji mogućnost provere snaga sa nekim od arapskih timova koji se nalaze na pripremama u Srbiji.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame