Marinika Tepić, foto: printscreen / Facebook / privatna arhiva

Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, nosioci liste „Srbija protiv nasilja“ koji su započeli štrajk glađu uzgradi Republičke izborne komisije, zatražili su da ih RTS uključi u Dnevnik 2 kako bi građani bilo informisani o izbornoj krađi.

„Dve trećine građana Srbije pojma nema šta se desilo na izborima u nedelju, kakva je epska krađa izvršena, da mi ne pristajemo na to i da Aleksandar Vučuć menja narod. Ta pojava nije bila smao u Beogradu, bila je širom Srbije, ali je najdrastičnija bila u Beogradu“, rekla je Marinika Tepić na konferenciji za medije ispred zgrade RIK-a.

Ona je istakla da lista „Srbija protiv nasilja“ ne pristaje na zloupotrebu, krađu i lopovluk, zbog čega traži poništavanje izbora.

„Miroslav Aleksić i ja smo stupili u štrajk glađu dok se ne ponište izbori… Zahtevamo, insistiramo da nas RTS uključi u centralni Dnevnik 2 da kažemo svoje stavove kao najveća opoziciona stranka. Ako je Vučić mogao da ušeta u RTS i priča pola sata i da ismeva i naš štrajk glađu i naše rezultate, mi tražio da nas RTS uključi u večerašnji Dnevnik da građani mogu makar deo da nas čuju“, ponovila je Tepić.

Dodala je da je deo izborne krađe obavljen tako što su građani držani u medijskom mraku.

Miroslav Aleksić je kazao da ima dovoljno dokaza da je u nedelju prekrojena izborna volja građana.

On je kazao da nije potrebna nikakva israga da se sprovodi, jer su učesnici toga sami objavljivali na društvenim mrežama. On je pokazao objave političara iz Republike Srpske, koji su glasali i na parlamentarnim i na lokalnim izborima u Beogradu.

„A one ljude koji su dovoženi u Arenu i druge sabirne centre su evidentirali naši ljudi, imamo video snimke, imamo njihove izjave, sve smo to predali RIK i GIK i očekujemo poništavanje jer je grubo prekršena izborna volja. To se ne tiče izbornih rezultata, rezultat koji smo osvojili je toliki koliki je, ali u uslovima u kojima se ne može reći da je moguće održati slobodne izbore“, rekao je Aleksić.

On je ponovio da izbori moraju da se ponište i da se raspišu.

Tepić i Aleksić su naveli da će Gradskoj izbornoj komisiji podneti jedan prigovor u kojem će biti sublimirani svi dokazi koje imaju o izbornim nepravilnostima, dok je prigovore podneti i RIK-u za nepravilnosti na parlamentarnim izborima.

„Treba da ih bude sramota, svaki građanin Srbije plaća RTS. Sramota je da za te građane RTS ne postoji. Postoji Miladin Kovačević koji tvrdi da ga je neko napao, a ne postojim mi narodni poslanici. Ko vas plaća? Ne plaća vas Vučić iz svog džepa, nego građani Srbije iz svog džepa“, poručio je Aleksić i podsetio da javni servis ima obavezu prema građanima da ih informiše blagovremeno i pravovremeno.

Vladimir Obradović je rekao da se protestom u Beogradu brani pravo u svakom mestu i gradu u Srbiji gde će naredne godine biti održani izbori.

„Zamislite izbore u lokalnim samoupravama. Koliko im je lako da voze ljude gde su izbori. Moramo da zaustavimo da se to ne bi proširilo po celoj Srbiji. Oni su ceo jedan manji grad upisali u Beogradu. Zamislite šta to znači za manji grad, gde manjim brojevima može da se menja izborna volja“, kazao je Obradović.

Izvor: N1

Reklame