Reklame

Saobraćajni znak koji signalizira vozačima da je zabranjeno skretanje na desno u ulici 7. sepembra otkinut je, tako da automobili koji se kreću Kumanovskom ulicom, koja je jednosmerna ka Kraljevici, gotovo svakodnevno su u opasnosti da ne dođe do saobraćajne nezgode. Iz JP „Urbanizam i izgradnja“ kažu da je taj putni pravac u nadležnosti republike i da će obavestiti nadležno o tom problemu.

Saobraćajni znak koji se nekada nalazio u ulici 7. septembra, a pokazuje da je zabranjeno skretanje u desno u Kumanovskoj ulici, otkinut je i bačen u travu, dok iz drugog pravca znak je postavljen i obaveštava vozače da je zabranjeno skretanje.

Stanari Kumanovske ulice kazali su nam da svakodnevno vozači koji prolaze njihovom ulicom samo zbog prisebnosti vozača izbegnu incident tj nezgodu u saobraćaju, kada vozilo skrene iz ulice 7. septembra, pošto znaka za zabranu nema.

„Mnogi znaju da je ova ulica jednosmerna, ali mnogi sa tim nisu upoznati. Svakodnevno se tu skreće iz glavne ulice u našu. Sva sreća pa neko nije nastradao“- požalio se jedan od stanara Kumanovske ulice.

Kada krenete od česme kod srednjoškolskog centra ka ulici 7. septembra postavljen je znak koji označava put sa jednosmernim saobraćajem – obaveštava učesnike u saobraćaju o jednosmernom putu.

Na raskrsnici Topličine ulice sa Kumanovskom takođe nema znaka sa jedne strane, koji označava da je zabranjeno skretanje.

Za portal Glas Zaječara V.D. direktora JP „Urbanizam i izgradnja“ Andrija Dončev, kazao je da će još danas kontaktirati preduzeće Štrabag, pošto taj putni pravac nije u nadležnosti grada već republike. Istakao je da ne beže od problema, da će što je pre moguće kontaktirati nadležne službe kako bi se problem brzo rešio.

Podsećamo, 5. oktobra pisali smo o problemima sa znakovima u ovom delu grada na Timoku, nakon čega su većina znakova postavljena, ali sada se pojavio novi problem, zbog čega apelujemo na nadležne da hitno reaguju i postave znak dok neko nemarnost nije platio životom.