Foto: Glas Zaječara

Grad Zaječar je domaćin ovogodišnje treće trke Kros serije RTS-a. Zaječar je do sada sedam puta triumfovao kao organizator ovog krosa, poslednji put 2016. godine. Kros RTS-a ove godine će na gradskom Hipodromu sadržati 27 trka.

Foto: Glas Zaječara

Zaječar se sutra bori da po osmi put bude najbolji organizator ove manifestacije. Kros serija ima četiri takmičenja. U Rekovcu je održan 5. oktobra, u Somboru 12. oktobra, sutra u našem gradu i 26. oktobra domaćin je grad Šabac.

Kros će sutra otvoriti predškolci, u 9 sati i 50 minuta, trčeći stazom dugom 200 metara.  Ove godine najveću pažnju privućiće trka seniorki „Vera Nikolić“, kao i seniora „Franjo Mihalić“.

Svaka trka dobila je ime po nekom našem atletičaru, tako da imamo trku Tatjana Jelača, Ivana Španović, Nenad Stekić, Dragutin Topić i još mnogo drugih.

Stevan Kovačević, osnivač Krosa RTS-a istakao je značaj ove manifestacije, kao i ulogu grada Zaječara u sam razvoj ovog krosa.

Foto: Glas Zaječara

„U Somboru je kroz cilj prošlo 1525 trkača u 26 kategorija.Nadam se da će sedmostruki šampion Krosa RTS-a grad Zaječar i sutra učiniti sve da ovaj laskavi epitet dobije i osmi put. Za razliku od Sombora, u Zaječaru će biti 27 kategorija. Sutra će u vašem gradu biti i trka za decu sa posebnim potrebama, i nadam se da će i ona kao i ostale biti zanimljiva“,– istakao je Kovačević.

„Malopre sam bio u izvidnici staze, vidim da je sve učinjeno da se takmičenje odvija po svim merilima, ne samo naše atletske, već i evropske i svetske federacije“.kazao je on.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić nada se da će ove godine naš grad vratiti titulu najboljeg organizatora i nada se da će se deca u velikom broju odazvati.

Foto: Glas Zaječara

„Nadam se da će deca iz škola u Zaječaru u velikom broju doći na sutrašnji Kros. Ne zbog cifre, već da shvate zašto se već godinama trudimo da i Zaječar ima svoj atletski stadion. Sada nas je fortuna pogledala pa pored novog stadiona, stari ostaje za tu namenu“- istakao je Ničić.

Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika istakao je da je sve spremno za sutrašnji kros, da je staza u odličnom stanju.

Foto: Glas Zaječara

„Sve je spremno za sutrašnji dan. Staza je u odličnom stanju, zato što smo sve u predhodnim danima uradili da se gosti osećaju prijatno u našem gradu. Mi nemamo jačeg brenda u zemlji , a mi ovde, u našem gradu poštujemo i držimo do krosa. Učestvujemo svake godine i dobijemo neko priznanje. Sve institucije su uključenu za sutrašnju manifestaciju i nadam se da će sve proteći u najboljem redu“, – kazao je Stanković.

Po prvi put kros RTS-a fotografisaće polaznici foto sekcija iz Zaječara, i najboljih 200 fotografija biće postavljeni na sajtu krosa.

Završnica Kros serije RTS-a održaće se 26. oktobra u Šapcu, i to će, prema rečima sportskih stručnjaka, ujedno biti i državno prvenstvo.

 

 

Reklame