Foto: Glas sporta

Otvoreni gran pri “Strongman kup Knjaževca”, održan je u subotu 18. maja u centru grada na jugoistoku Srbije, u ulici Knjaza Miloša od kamenog mosta kod marketa „Idea“ prema kružnom toku. Četvrto po redu takmičenje za najjačeg čoveka regiona organizovali su Sportski savez Knjaževca i Strongman savez Srbije. Nadmetanje je održano pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i uz tehničku podršku Pauerlifting i bodibilding sportskog kluba „Knjaževac“, piše Glassporta.rs.

Najjači ljudi iz Srbije, Bugarske i Rumunije pokazali su fantastičnu snagu i umeće, pošto je do samog kraja vladala neizvesnost oko pobednika i osvajača medalja. Na kraju, najviše razloga za zadovoljstvo imao je Nišlija Marko Vučić, koji je trijumfovao ispred Roberta Marijana iz Rumunije i takmičara iz Bugarske Petja Hristova, koji je drugu godinu zaredom takmičenje u Knjaževcu završio na 3. mestu.

Svečarskoj atmosferi u Knjaževcu doprinela je i činjenica da je samo dan ranije opština Knjaževac proslavila svoj Dan, pa je 17. maja „Mala Venecija“ bila apsolutno centar istoka Srbije sa gostima pristiglim sa svih strana naše države i zemalja u okruženju.

Publika je imala priliku da uživa u nekoliko izuzetno zanimljivih disciplina:

vučenje kamiona teškog 8 tona, nošenje kofera od 270 kilograma, podizanje balvana iznad glave od 120 kilograma težine,podizanje bučice od 53 kg iznad glave jednom rukom, nošenje tereta od 340 kilograma i super joka od 270 i 310 kilograma, kao i penjanje tereta na četiri nivoa piramide od 160, 180 i 230 kilograma.

„Spektakl u Knjaževcu je četvrtu godinu u nizu privukao ne samo sjajne učesnike, već i veliki broj Knjaževčana, koji su imali priliku da prate odličan takmičarski program, a verujem da će Knjaževac i naredne godine biti jedan od gradova domaćina manifestacija u organizaciji Strongmen saveza Srbije“, istakao je za „Glas sporta“ Dalibor Ilijić, predsednik i trener Pauerlifting i bodibilding sportskog kluba „Knjaževac“.

Izvor: Glassporta.rs.

Reklame