Image by Free-Photos from Pixabay
Reklame

I dalje smo pod uticajem ciklona čiji je centar nad Italjom, danas će vreme biti promenljivo oblačno i hladno uz padavine.

Kiše jutros ima širom Srbije. Postepeno je počelo da se razvedrava sa severa, pa u Vojvodini tokom narednih sati očekujemo prestanak padavina. Tokom dana će na severu biti promeljivo oblačno i suvo, dok će južnije od Beograda do kraja dana biti kiše, a u planinskim predelima susnežice i snega. U večernjim satima sledi razvedravanje u celoj zemlji.

Danas će duvati slab do umeren severni i severoistočni vetar, koji će donositi svežiji vazduh. Temperatura se danas skoro pa neće menjati u odnosu na jutarnje vrednosti. U najtoplijem delu dana od 7 do 10 stepeni.

Vreme će u četvrtak biti pretežno oblačno, suvo i hladno. Tu kraću stabilizaciju vremena završavamo već u petak, kada sledi novo nablačenje praćeno kišom, naročito u poslepodnevnim satima.

U subotu nas očekuje značajnijije zahlađenje, pa će tako kiša preći u susnežicu u predelima južnije od Kragujevca, a na planinama se očekuje formiranje snežnog pokrivača u visini od 10 do 20cm.

Izvor: N1

Reklame