Foto: Milena Miletić

Mnogima su puna usta o tome da je planinski turizam velika šansa za razvoj opštine Knjaževac. I jeste. Zašto onda nema aktuelnih informacija o zimskoj sezoni na Staroj planini, osim sporadičnih vesti i priloga?

Kada pogledate sajt JP „Skijališta Srbije“ možete videti na desetine vesti iz ostalih zimskih centara i eventualno jednu sa Stare planine.

Na zvaničnom sajtu JP „Stara planina“ vesti dugo nisu ažurirane, ne na dnevnom, nego ni na mesečnom nivou. Poslednja vest je objavljena u leto prošle godine (ako ne računam oglase). Čak su i fotografije stare godinu i više dana.

Portali iz Knjaževca, e njima tek ništa nije važno (jedino kada će konkurs za dodelu sredstava iz opštinskog budžeta). Ovdašnji mediji objave (prepišu) prosečno jednu vest mesečno.

Turistička organizacija opštine Knjaževac može mnogo više i bolje da radi na promociji turizma na Staroj planini. Pogledajte fb stranice Turističkih organizacija drugih opština, gradova, vidite kako i šta oni rade (mogu da navedem TO gradova koje svakodnevno imaju informacije o svojim potencijalima, ali neću).

Ja bih mogla da postavim na desetine tema (pitanja) koje mnoge građane interesuju i aktuelne su na dnevnom nivou.

Ljudi, mi na području naše opštine imamo skijaški kompleks, planinu sa dva hotela, planinarski dom, mnogo seoskih domaćinstava koje nude smeštaj, ali nemamo informacije ni na nedeljnom nivou.

Znam da ćete reći da mnogi Knjaževčani nemaju para da zimuju, nemaju ni organizovani prevoz (i ja sam samo jednom bila u Hotelu „Stara planina“ na sat vremena) ali dužnost medija, javnih preduzeća, organizacija je da nas informišu. Mi ih plaćamo za to, a njihova obaveza je da promovišu lokalni turizam.

Informacije koje su od javnog interesa (to je posao medija) pišu ljudi na svojim fb stranicama i ličnim fb profilima o vremenu, prohodnosti puta, koje su staze otvorene, koje se epidemiološke mere primenjuju… Ali ne znamo mnoge druge informacije. Zašto?

Vi koji ne mislite kao ja, uradite pres kliping o tome koliko vesti su objavila pomenuta preduzeća, organizacije i lokalni mediji od otvaranja zimske sezone na Staroj planini i videćete o čemu pišem.

Pogledajte na primer Kopaonik – infoKOP kako oni rade… Hvala na pažnji.

Izvor: Timočka reč (Milena Miletić)

Reklame