foto:pixabay

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

„Putevi Srbije“ apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Teretna vozila na graničnim prelazima čekaju od 60 do 240 minuta

Na putničkim terminalima na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja prema informacijama Uprave granične Policije RS dobijenim u 5.15 časova.

Zadržavanja na teretnim terminalima naših graničnih prelaza su od 60 do 240 minuta. Najduže se čeka na Batrovcima, Bogojevu i Kelebiji, 240 minuta, Šidu 180, Horgošu 120 minuta i Sremskoj Rači 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP “ Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

S obzirom na to da se danas posle podne i uveče lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi, između 20 i 40 mm za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni pljuska i grad, apel vozačima je da prilagode vožnju uslovima na putevima.

Na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno duvaće olujni jugoistočni vetar, koji će krajem dana i tokom noći biti u slabljenju.

Od danas, 21. maja, do 25. maja u toku svetlog dela dana, izvodiće se radovi na redovnom pregledu portala za saobraćajnu signalizaciju na državnom putu, i to: u smeru Beograd – Niš, od petlje Trupale do petlje Leskovac centar, u smeru Niš-Beograd, od petlje Grdelica do petlje Trupale u smeru Vranje – Niš, od petlje Vladičin Han do petlje Grdelica, saopštio je AMSS.

Tokom izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena vozna ili preticajna saobraćajna traka naizmenično, a saobraćaj će biti preusmeren na slobodnu saobraćajnu traku.

Izvor: RTV

Reklame