foto:pixabay
Reklame

Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju uglavnom povoljni uslovi, samo su na pojedinim deonicama u nižim predelima kolovozi mokri dok na planinama ima raskvašenog snega pa je neophodna zimska oprema na vozilu, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Očekuje se pojačan saobraćaj na autoputevima, posebno na autoputu Miloš Veliki, a na brojnim deonicama zbog radova je izmenjen režim saobraćaja pa se preporučuje povećan oprez uz poštovanje saobraćajne signalizacije i smanjenu brzinu, dodaje se u saopštenju.

Za sutra su najavljeni radovi u razdelnom pojasu na autoputu izmedju Stare Pazove i Novih Banovaca u smeru ka Beogradu, a saobraćaj će biti preusmeren u voznu traku dok će preticajna biti zatvorena, navedeno je u saopštenju.

Zbog radova na sanaciji kolovoza na obilaznici oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica, u smeru Beograd Niš, sutra od 10 do 16 časova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, najavio je AMSS.

I dalje je neprohodan put Odvraćenica Preko Brdo, a zabrane za kamione s prikolicom i šlepere na snazi su na pojedinim putevima nižeg prioriteta na Kopaoniku, Javoru, Goču, Goliji i Divčibarama, odnosno na teritoriji Kraljeva, Raške, Novog Pazara, Valjeva, Sjenice i Tutina.

Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00, na graničnim prelazima nema zadržavanja vozila, osim na Batrovcima gde na teretnom terminalu kamioni čekaju na izlazu iz zemlje oko sat vremena.

Izvor: Beta