Reklame

Jedva  1% novog budžeta u Boru vlast je odredila za zaštitu životne sredine, gradu koji su proslavili kao “gasnu komoru“ Srbije i crnu tačku Evrope, ali će zato čak polovinu budžeta spiskati na partijske kadrove, njihove rashode i kazne, kaže se u saopštenju SSp-a Bor.

Prema njihovim rečima druga polovina ide na kadar koji je „u pripremi“ – javne radove, stručne prakse, odnosno na pešadiju režimske izborne vojske.

„Tako imamo 222 miliona za pokrivenost korisnika i teritorije uslugama javnog prevoza, a zauzvrat kompanija koja to sprovodi opet će, kao i do sada, biti na usluzi za prevoz učesnika po mitinzima partija vlasti“. navodi SSP i dodaje:

„Dok nam deca odrastaju dišući na škrge, SNS vlast kroji budžet kao da će sutra da živi na drugom mestu, a ne u našem gradu. A možda i hoće, jer je ovakvo štetočinsko upravljanje novcem građana i zloupotreba zakona samo da bi se izvukao dodatni novac za partiju, upravo preporuka za napredovanje u SNS – što više zlopotrebljavaš zakon, to bolje napreduješ. A izbori tek idu i dodvoravanje vrhuški stranke za neku funkciju u Beogradu ili poslaničko mesto plaćaće Borani“.

Kako drugačije razumeti i jednoglasno odbijanje odbornika vladajuće koalicije da na dnevni red Skupštine grada stave temu zagađenja u Boru i državnu zdravstvenu studijamu o povećanju broja maligniteta u Boru, pitaju iz SSP-a.

„Posledični, nacrt budžeta za 2022. godinu samo je još jedan dokaz da ova gradska vlast vodi Bor u dramatično propadanje i to sve veći broj Borana shvata. Prioritet Stranke slobode i pravde je da odbrani Bor od zagađenja otrovnih materija, ali i posledica otrovne politike, da grad prvo vratimo Boranima, zakone odgovornima, nadzor nekorumpiranim inspektorima, pravosuđe nezavisnim tužiocima i sudijama, a onda i krivci da odgovaraju pred licem pravde“.- stoji u saopštenju SSP-a Bor.