Reklame

Iz SSP-a u Boru oglasili su se saopštenjem da Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, bez imalo obraza, danas izjavljuje da nam je neophodno novo Ministarstvo koje bi sprovodilo „zelenu agendu“, a usput i najavljuje projekat „EU za zelenu agendu u Srbiji“ u vrednosti osam miliona evra.

Prema njihovim navodima partneri u sprovođenju ovog projekta su UNDP, EIB, Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju, dok su korisnici, pored Ministarstva rudarstva i energetike, i Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo poljoprivrede.

„Gospođo Mihajlović, već postojeća pomenuta Ministarstva ne rade svoj posao i dopustila su da stignemo do državne zdravstvene studije koja upozorava da je u Boru ogromno povećanje broja maligniteta i da je životni vek skraćen za deset godina. Već postojeća pomenuta Ministarstva su i slepa i gluva na kršenje svih zakona Republike Srbije u Boru i svaku odluku donose u korist profita stranog investitora i na štetu kako građana Bora, tako i građana čitave Srbije. Gospođo Mihajlović, već postojeća pomenuta Ministarstva će snositi odgovornost za saučesništvo u zločinu koji se odvija nad građanima Bora vrlo skoro“. stoji u saopštenju SSP-a Bor.