Foto: Glassporta.rs
Reklame

Pilot projekat Sportskog saveza Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova “Sport u policiji” kreće za manje od mesec dana. Ekipe iz 27 policijskih uprava učestvovaće na turnirima najpre na lokalnom, a zatim na regionalnom i republičkom nivou i to u sedam disciplina, piše Glassporta.rs.

Povodom organizacije prvih policijskih igara nakon više od tri decenije, Sportski savez Srbije organizovao je sastanak sa teritorijalnim sportskim savezima u sali beogradske opštine Stari grad. Sastanak su otvorili generalni sekretar srpske “kuće sporta” Goran Marinković i legendarni rukometaš, sada većnik za sport opštine Stari grad Nedeljko Jovanović. Prisutnima su se obratili sa pojedinostima vezanim za sprovođenje same akcije pomoćnik načelnika Centra za osnovnu policijsku obuku Rade Cvijović i koordinatori akcije ispred Sportskog saveza Srbije Miloš Marković i Petar Šundić.

Sportski savez grada Zaječara predstavljali su generalni sekretar Igor Božinović i dugogodišnji radnik stručne službe zaječarskog Saveza Miomir Simonović.

“Što se Zaječara tiče, takmičenje u futsalu biće na Popovoj plaži, dok će atletika, kojom će biti obuhvaćene tri discipline, biti održana na gradskom stadionu na Kraljevici. Kuperov test, trka na 400 metara i štafeta 4 x 100 metara na programu će biti u drugoj polovini maja meseca u gradu na Timoku, gde će se takmičiti sve stanice Policijske uprave našeg okruga, Zaječar, Boljevac, Knjaževac i Sokobanja”, istakao je za “Glas sporta” Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zaječara.

Zaječarska “kuća sporta” je i organizator kvalifikacionih takmičenja u gradu na Timoku, a preostale tri sportske discipline, džudo, odbojka i basket 3×3 biće uključene od sledećeg kruga nadmetanja.

Pobednici takmičenja u Zaječaru obezbediće plasman na regionalno takmičenje policijskih uprava, koje je na programu od 10. do 15. jula u Smederevu, a drugi krug nadmetanja će u isto vreme biti održan i u Užicu, Nišu, Kraljevu, Novom Sadu i Beogradu. Osvajači regionalnih takmičenja obezbediće učešće na završnom Državnom prvenstvu manifestacije “Sport u policiji” od 10. do 12. septembra.

Izvor: Glassporta.rs