Foto: Glas Zaječara

U ponedeljak, 22. januara u 11 sati biće organizovana svečana primopredaja CT skenera Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Ozren“ u Sokobanji. Donaciju vrednu 540.000 dolara je finansirala Evropska komanda američke vojske (EUCOM).

Događaju će prisustvovati ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, direktorka Klinike za pneumologiju Gordana Antonijević i predsednik Kluba srpsko-američkog prijateljstva dr Dragan Milić.

Projekat je realizovan uz pomoć lokalne zajednice i Kluba srpsko-američkog prijateljstva na čelu sa dr Draganom Milićem, koji su donirali sredstva za renoviranje sale za pregled CT skenera u ovoj bolnici.

Bolnica „Ozren“ je javna ustanova u sastavu Ministarstva zdravlja Srbije, specijalizovana za pulmologiju i jedina je bolnica u Srbiji koja leči pacijente sa multirezistentnom tuberkulozom.

Nabavka CT skenera će prema rečima organizatora značajno smanjiti vreme koje pacijenti moraju da čekaju na dijagnozu i lečenje, smanjujući rizike vezane za vreme transporta/kašnjenja za prijem termina za CT skeniranje u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Reklame