Sopštenje DJB Zaječar: „Partijsko zapošljavanje i nepotizam su pošast koja hara Srbijom“

"U decembru 2018 godine Agencija za borbu protiv korupcije donela je Rešenje kojim se utvrđuje da je dr.Rade Kostić postupio suprotno odredbama Zakona jer je , dok je vršio javnu funkciju sa jednim sinom zaključio Ugovor o specijalizaciji a drugog zaposlio a zatim i sa njim zaključio Ugovor o specijalizaciji, pri čemu o sukobu interesa koji je imao nije obavestio Agenciju" - navodi se u saopštenju Gradskog odbora "Dosta je bilo" Zaječar.

Saopštenje Gradskog odbora „Dosta je bilo“ Zaječar, prenosimo u celosti:

“ Gradski odbor „ Dosta je bilo“ Zaječar je u avgustu 2017 godine upoznao javnost da je Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji objavila konkurs za prijem u radni odnos na neodređeno vreme dva lekara, i u okviru konkursa navela način na koji će se izvršiti bodovanje kandidata .Obzirom da je konkursom bilo predviđeno da se maksimalno 50 bodova može dobiti na prosek studiranja i radno iskustvo, a 50 bodova na intervju, tada smo ukazali na opasnost da ovakav odnos bodova otvara mogućnost zloupotrebe . Naša sumnja pokazala se opravdanom , nakon što je na konkursu u radni odnos primljen sin v. d. direktora bolnice i gradskog većnika Dr Kostića.

U decembru 2018 godine Agencija za borbu protiv korupcije donela je Rešenje kojim se utvrđuje da je dr.Rade Kostić postupio suprotno odredbama Zakona jer je , dok je vršio javnu funkciju sa jednim sinom zaključio Ugovor o specijalizaciji a drugog zaposlio a zatim i sa njim zaključio Ugovor o specijalizaciji, pri čemu o sukobu interesa koji je imao nije obavestio Agenciju. Agencija je izrekla meru javnog objavljivanja preporuke za razrešenje sa javne funkcije v.d. direktora Specijalne bolnice Gamzigradska banje.

Partijsko zapošljavanje i nepotizam su pošast koja hara Srbijom. Primer na koji smo ukazivali nije usamljen, činjenica je da su gradska uprava i javna preduzeća pretvorena u firme podobnih porodica Ničić, Andrejević, Lalić, Đuričić…“.

Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar
03. 02. 2019