Gradski odbor Srpske napredne stranke u Zaječaru oštro osuđuje jučerašnje nasilne upade opozicije, pristalica Ekološkog ustanka, na čelu sa poslanikom Aleksandarom Jovanovićem Ćutom i poslanika „Srbije protiv nasilja“ Srđana Milivojevića u Skupštinu grada Zaječara.

Zbog, po njima sporne Odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije za zonu eksploatacije „Vlaška“ u Malom Izvoru, izmanipulisali su sa nekolicinom meštana sela Mali Izvor, a iz okolnih gradova i opština doveli i okupili svoje pristalice, koji su nasilnim putem pokušali da uđu u Skupštinu grada.

Još jednom je opozicija pokazala da jedino što ume je da se koristi nasiljem, još jednom su pokazali da ne poštuju demokratiju, još jednom su pokazali da ne poštuju institucije, jedino silom žele da dođu do cilja, nasilnim nasrtajima na radnike obezbeđenja, među kojima je jedan i povređen.

Oni su nasilnim upadom, uz pomoć merdevina, lopovskom metodom, preko terase zgrade napravili haos i nered među odbornicima i gotovo onemogućili nesmetani rad Skupštine.

Neki od njih su se čak služili paljenjem sveća i kletvama, što su paganske, nehrišćanske metode i zbog istih očekujemo reakciju predstavnika Srpske pravoslavne crkve.

Da li je to Srbija u kojoj želimo da živimo? Srbija u kojoj svako ko poželi može nasilno da uđe u insitucije u kojima se donose odluke od vitalnog značaja za život građana, da remeti rad istih, da vređa i nasrće?

Reagovanje institucija koje su trebale da štite Skupštinu grada i omoguće nesmetan rad je posebna priča. Zato molimo sve nadležne institucije da reaguju, da preduzmu mere i radnje iz svoje nadležnosti i sačuvaju javni red i mir i bezbednost svih građana i nesmetan rad institucija grada Zaječara.

Reklame