Gradska kuća u Boru (foto: Vojin Mitrović / Cenzolovka)

Bivši direktor „Toplana“, predsednik Opštine Bor do 2017. i inženjer u RTB-u Bor u penziji Živorad Petrović predložen je za novog direktora Javno komunalnog preduzeća „Vodovod“, odlučeno je na sastanku gradskog odbora Srpske napredne stranke, saznaje agencija Beta.

Petrović je predložen nakon što je, 8. aprila, neopozivu ostavku dao direktor Goran Pavić, obrazlažući da oseća moralnu odgovornost zbog slučaja sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić, čije su ubistvo, prema navodima policije, priznala dvojica radnika tog preduzeća, koji su u pritvoru.

Sindikat „Nezavisnost“ u „Vodovodu“ Bor, upozorio je da u tom preduzeću „već duži period“ postoje problemi zaštite bezbednosti na radu i zdravlja zaposlenih, kao i da pojedini zaposleni na posao dolaze pod dejstvom alkohola.

Od nedavnog uveđenja Pravilnika o postupku provere alkoholisanosti, utvrđeno je više slučajeva u kojima su radnici pod dejstvom alkohola dolazili na posao, uprkos merama za kontrolu.

Osim ovih problema, Sindikat još od marta upozorava i na nehigijenske uslove u radionicama ovog preduzeća.

Uslovi u kojima zaposleni borave ili se vraćaju nakon intervencija na terenu su „kao iz horor filmova“ a svakodnevno preti opasnost da se neki deo objekta uruši i povredi zaposlene, upozorio je taj sindikat „.

Sindikat upozorava da uslovi radne sredine u kojima zaposleni borave tokom obavljanja radnih obaveza i nakon njih nisu niti humani, niti u skladu sa Zakonom bezbednosti i zdravlja na radu i predstavljaju direktnu opasnost i po zdravlje zaposlenih.

„Zaposleni nemaju gde da operu ruke, a kako izgledaju mokri čvorovi mogu se uključiti u rubriku verovali ili ne, tim pre jer se sve dešava u preduzeću koje se bavi proizvodnjom i distribucijom zdrave pijaće vode za građane grada Bora“, naveli su u sindikatu.

Izvor: N1

Reklame