foto: Glas Zaječara

Juče je zbog naglog zahlađenja u Srbiji padao umeren do jak sneg i u većini mesta došlo je do formiranja snežnog pokrivača.

Prema poslednjim podacima RHMZ-a, najviše snega trenutno ima na Kopaoniku, 32 centimetra.

Sledi Valjevo sa 25, a visina snega u Nišu je 19 centimetara. U Smederevskoj Palanci visina belog pokrivača je 16 centimetara, a u Sjenici 13. Na Zlatiboru i u Kuršumliji visina snega je 12 centimetara, dok se u ostalim krajevima formirao snežni pokrivač visine 10 centimetara ili manje. U Beogradu jutros je izmereno osam centimetara snega.

U narednim satima dolazi do porasta vazdušnog pritiska i to će doneti postepenu stabilizaciju vremena, što znači više sunčanih perioda. Zadržava se iznad naših predela nešto hladnija vazdušna masa, pa će u najtoplijem delu dana temperatura biti do četiri stepena.

U nastavku dana u većem delu zemlje suvo, uz postepeno razvedravanje sa severa i sunčane periode. Snega će biti na jugu i jugoistoku zemlje i on će padati sve do večernjih sati. Lokalno se očekuje oko 10, a na planinama i do 30 centimetara novog snega.

Duvaće umeren do pojačan severni vetar. Najviša dnevna temperatura kretaće se od -1 do četiri stepena.

U nedelju i ponedeljak vreme suvo i pretežno sunčano, uz postepeni porast temperature. Prolazna naoblačenja Srbiju će zahvatiti u utorak i četvrtak i donositi kišu, susnežicu i sneg.

Izvor: N1

Reklame