Grupa OPS odnela je pobedu na zaječarskoj Gitarijadi 1979. godine. Večeras je OPS, predvođen Bodom Ninlovićem, nastupio na Felix Romuliani.

 

Slaboodan Boda Ninković osvojio je naša srca kao glumac, a mnogima, pogotovu mlađim Zaječarcima nije poznato da su Boda i njegova grupa OPS 1979. zaljuljali rokenrol scenu u zaječaru, te da su odneli pobedu na zaječarskoj Gitarijade. Večeras OPS se vratio u Zaječar.

Ninković sa zadovoljstvom kaže da mu je odlazak u penziju doneo slobodno vreme – preko potrebno za bavljenje muzikom.

„Ovo je način da spojim dve moje velike ljubavi. Ja sam i počeo, u stvari kao muzičar, pa sam preko muzike došao do ovog posla koji sam radio  i radiću još uvek. Sada imam više vremena, pošto sam u novembru otišao u penziju, ovram još ivek, ali imam više vremena za muziku. To je neki spoj koji mene čini zadovoljnim i srećnim.“ – kazao je Slobodan Boda Ninković

„OPS“ je, kažu, bio prekretnica u istoriji Gitarijade, jer je doprineo da se ova manifestacija iz čuvenog Doma „JNA“ preseli u podnožije park šume Kraljevica.
„Mi smo 1979. pobedili na Gitarijadi. Kažu da smo mi bili povod, da je to bila poslednja Gitarijada organizovana u  Domu JNA, jer su one starešine bile poprilično zbunjene našim izgledom. Bili smo mnogo nepristojnije obučeni nego što smo sad, bili smo i 43 godine mlađi i luđi. Trebalo  je kao pobednici da snimimo ploču, to je tada bila velika stvar, međutim posle dva meseca je pola benda otišlo u vojsku, ja sam posle šest meseci. Dok smo se pokupili, poženili, pozapošljavali, i evo sada iskodistili – eto bar nešto korisno od korone, snimili smo taj CD i došli da posle 43 godine vratimo duh festivalu.“ – kazao je Ninković
O značaju „Gitarijade“ Ninković je kratko i jasno kazao:
„Mislim da je to jedno od poslednjih uporišta za rok en rol  ovo mora da se pazi, čuva i neguje.“
Reklame