Foto: Pixabay
Reklame

U ovom talasu pandemije broj novozaraženih na dnevnom nivou iz dana u dan raste u Borskom okrugu. Prema najnovijim informacijama nadležnih zdravstvenih ustanova u Majdanpeku, Kladovu i Negotinu registrovano je 286 novih slučajeva. Sve je više zaražene dece.

Ove je nedelje Kladovo dva puta oborilo rekord po broju zaraženih u jednom danu.

U sredu je virusna infekcija potvrđena kod 58 osoba, a najnoviji podaci kladovskog Zdravstvenog centra kažu da je evidentirano 105 novih slučajeva zaražavanja.

Na teritoriji ove opštine je 434 kovid bolesnika, navodi se u izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo.

Blizu 500 obolelih od kovida je u negotinskoj opštini, u kojoj je u proteklih 48 časova, 49 procenata testiranih bilo pozitivno na virus.

Laboratorijski je infekcija potvrđena kod 125 osoba, među kojima je i trinaestoro dece uzrasta od godinu dana do 16 godina.

Opštinski Štab za vanredne situacije saopštava i da je na kovid odeljenjima negotinske bolnice hospitalizovano 28 pacijenata od kojih su 22 na kiseoniku. Od srede do danas na lečenje je primljeno četiri pacijenta, a tri bolesnika su zbog teže kliničke slike transportovana na lečenje u kruševačku kovid bolnicu.

Na teritoriji opštine Negotin trenutno ima 475 kovid bolesnika.

Posle dana pauze, korona brojke ponovo skaču u Majdanpeku gde je registrovano 56 novih slučajeva zaražavanja.

S početkom škole, primetan je i rast broja obolele školske dece koje prema evidenciji Doma zdravlja ima 19.

Od 229 kovid bolesnika, sedam pacijenata je zbog teže kliničke slike hospitalizovano van Majdanpeka i izuzev jednog, svi su inficirani u petom talasu.

Izvor: Danas