Foto: Glas Zajecara

Svi učenici škola u Zaječaru, kao i u selima od sada će se sportom baviti koristeći nove lopte koje su donacija Sportskog saveza Srbije. 54 lopte za fudbal, košarku i odbojku biće dobiće 18 ustanova sa teritorije grada Zaječara.

Foto: Glas zaječara

Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika za sport kazao je da stalno ponavlja jedno da je grad Zaječar grad sporta i da će ulagati i u sport i u prateću infrastrukturu.

Foto: Glas Zaječara Milan Stanković

„Vi znate, a ja stalno ponavljam da je cilj i strategija grada, kada je u pitanju sport, da želimo da ulažemo u sport, i ne samo u sport već i u infrastrukturu. Svedoci ste koliko imamo ove godine   novih objekata, a dobili smo i trim stazu na Kraljevici koja će sada novim projektom biti i osvetljena. Dobili smo novi teren u u Kotlujevcu gde je baš bio potreban“- kazao je Stanković.

Stanković se osvrnuo na sve ono što je grad a i republika uložila za školski sport.

„U okviru školskog sporta  i u okviru ovoga što radimo, gde želimo vama da pomognemo, kao ustanovama  je i ovo što danas radimo, što ćemo vam podeliti malo rekvizita i pomoći da deca u vašim školama deca imaju bolje uslove. Pored toga želim da pomenem, evo ovde je i direktor škole „Ljubica Radosavljević Nada“, koji praktično pored renoviranja – sa kojim smo kasnili iz nekih objektivnih razloga. Hala u školi „Hajduk Veljko“ je ponovo krenula sa renoviranjem i vrlo brzo će  i ta škola imati jedan izuzetni objekat, koji će moći deca da koriste i ne samo deca već i u popodnevnim satima i sportisti. Tako ćemo moći da rasteretimo i sportsku halu“kazao je on.

Na sastanku je bilo reči i o ulaganju u sport u selima. Prema rečima Milana Stankovića nije bilo sela u opštini Zaječar da u njemu nije bila bar jedna sportska manifestacija.

„Zašto vam stalno pominjem u ovakvim prilikama da ulažemo u sport? Vi ste svedoci  koliko smo samo ovog leta imali spotskih manifestacija. Mislim da skoro nije bilo sela koje ovog leta pored kulturnih nije imalo i neku sportsku manifestacju. To jeste cilj i da probamo da se oni koji su na selu  daim se stvore uslovi da se bave sportom i da ono što oni žele sprovede i da imaju i jednu sportsku manifestaciju, da li je to fudbal ili košarka – na njima je da odluče“. -zaključio je Stanković.

Ne tako davno, kada je bilo otvaranje ritejl parka gradskim školama podeljeno je isto tako lopte i malo rekvizita, i tada su, iz nekih neobjektivnih razloga, došlo je do nesporazuma, i mimoiđene su seoske škole. Danas kazao je Stanković ispravljaju tu grešku, jer je sada obuhvaćeno 18 obrazovnih i vaspitnih ustanova u gradu. Svi će dobiti deo sredstava. 

Igor Božinović sekretar Sportskog saveza Zaječar kazao je da će danas biti podeljeno 54 lopte.

Foto: Glas Zaječara
Igor Božinović

„Podelićemo 54 lopte za košarku, odbojku i fudbal i svaka škola će dobiti po 3 lopte, znam da to nije mnogo, ali hvala Sportskom savezu Srbije na donaciji“istakao je on.

Nakon dodele rekvizita, predstavnici Sportskog saveza grada Zaječara, sa direktorima škola , razgovarali su o jesenjem krosu RTS-a koji se održava 19. oktobra u Zaječaru.