Foto: Glassport.rs
Reklame

Početak sezone plivanja na gradskom bazenu u Zaječaru izmamio je osmehe većine stanovnika, a spas od tropske vrućine potražila je populacija od 6 do 66 godina, odnosno od onih najmlađih pa do najstarijih žitelja grada na Timoku. I dok su kapije bazena otvorene 23. juna od 11 do 19 sati svakog dana, u Javnom komunalnom preduzeću “Timok održavanje” u kome brinu o gradskom bazenu, ne sede skrštenih ruku, piše Glassport.rs.

“Bezbednost kupača i posetilaca bazena nam je na prvom mestu. Ništa se ne sme prepustiti slučaju, iz tog razloga smo nabavili plutajuću bezbednosnu barijeru, pa ćemo tako prvi put imati jasnu granicu između “male i velike” dubine, odnosno dela bazena gde dubina ide do 1,3 metra od onog gde je duboka do 2 metra”, ističe na početku razgovora za “Glas sporta” Vice Lalić, direktor JKP “Timok održavanje”, u čijoj nadležnosti su pored bazena i gradsko zelenilo, javna rasveta u gradu i selima, gradski vašar, kao i održavanje svih sportskih objekata u Zaječaru.

Akcenat je naravno na bezbednosti, ali i unapređenju rada samog bazena i ponudi brojnih sadržaja za posetioce. Pored nabavke novih suncobrana, tu su i brojni rekviziti koji će koristiti instruktori tokom rada na obuci za neplivače i škole plivanja.

“Sve informacije u vezi obuke zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 060/3851075. Cena je 3.000 dinara za 10 časova, a pored iskusnog trenera plivanja imamo i četiri instruktora, koji će raditi sa decom, a svi oni poseduju sertifikat Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja”, podvlači Lalić.

Novina je svakako početak rada “Plivačke akademije Timok”, sportskog udruženja čiji je osnivač Marko Panić, profesor fizičkog vaspitanja iz Zaječara i dugogodišnji trener u Plivačkom klubu “Niš 2005”, koji se minule godine posle više od decenije vratio u grad na Timoku i rešio da popravi stanje zatečeno u jednom od bazičnih sportova.

“Ključni cilj kome je težimo je da obuhvatimo što veći broj dece, obučimo za plivanje i osamostalimo u vodi, a kasnije i da stvorimo grupu od bar 10 do 20 takmičara, a nadamo se da ćemo barem neke od njih već krajem avgusta predstaviti na prvom takmičenju u Jagodini, ambiciozno naglašava Marko Panić, osnivač i predsednik “Plivačke akademije Timok”.

Obuka za neplivače na gradskom bazenu vršiće se svakog dana od 9:30 do 11, dakle pre otvaranja kapija bazena, dok će Plivačka akademija “Timok” sa svojim polaznicima imati termine radnim danima od 19 do 21 sat.

“Ono što je zanimljivo je činjenica da ćemo imati tu mlađu grupu polaznika od 4 do 6 godina, sa kojom ćemo raditi u večernjem terminu. Neće naravno biti ograničenja što se tiče uzrasta, a pored najmlađe grupe, poziv je otvoren i svim zaljubljenicima u plivanje, kao i onima koji žele da usavrše tehniku i možda krenu i ozbiljnije u čitav trenažni proces, a cena 10 časova iznosi 2.000 dinara”, ističe za “Glas sporta”, trener i prvi čovek Plivačke akademije “Timok” Marko Panić, koji dodaje da je prijava moguća kako na broj telefona 062/8322812, tako i prilikom dolaska na klupski termin od 19 sati.

Cene ulaznica na gradski bazen ostale su nepromenjene u odnosu na prošlu sezonu, pa tako za dnevnu kartu treba izdvojiti 150, nedeljnu 900, dok cena mesečne karte iznosi 3.000 dinara.

Izvor: Glassport.rs