Foto: http://www.tripmondo.com
Reklame

O tome da će predstojeći izbori za članove saveta mesnih zajednica biti sve samo ne dosadni već smo pisali OVDE nakon što su meštani Velikog Izvora objavili da će kao grupa građana nastupiti na predstojećim izborima.

Tenzija je dostigla maksimum u Šipikovu ( više pročitajte OVDE ), gde već punih mesec traje pravi rat.

Danas smo putem elektronske pošte primili dopis jednog od meštana Šipikova putem koga smo obavešteni da su meštani pomenutog sela ostali bez doma kulture i ambulante, pošto je Gradska uprava Zaječar, bez odluke skupštine grada zatražila sve ključeve od doma kulture u Šipikovu.

Imajući u vidu aktuelna dešavanja vezana za predstojeće izibore za članove saveta mesnih zajednica deo meštana, među kojima i meštanin koji nas je obavestio o ovim dešavanjima, pita se da li ovaj iznenadni postupak treba tumačiti kao kaznu za meštane Šipikova, vezano za  podršku datu kandidatima liste Vlaške partije „MOST“?

Dalje se u dopisu navodi da će meštani svoja prava zaštititi u skladu sa pozitivnim pravnim propisima – što je sasvim i razumljivo jer Dom kulture i ambulanta su žila kucavica svakog sela, pa logično i Šipikova.

Ovim putem apelujemo na Gradsku upravu Zaječar da se izjasni o okolnostima u Šipikovu, kao i da demantuje ili potvrdi oduzimanje ključeva, uz obrazloženje – ukoliko je isto naloženo.

Nastavićemo da sa pažnjom pratimo dešavanja u Šipikovu u kome se tenzija ne smiruje već skoro punih mesec dana.


1 komentar