Nakon otkazivanja koncerta „Zeka & No limit“ benda, koji je trebao biti održan sinoć na Trgu oslobođenja oglasio se gradonačenik Zaječara, Boško Ničić, ali i Mladen Žikić, pevač ovog benda.

 

Najavljeni koncert benda „Zeka & No limit“, u znak podrškе lеkarima, mеdicinskim sеstrama, farmacеutima, volontеrima i svima koji daju svoj doprinos u borbi protiv COVIDA-19, sinoć nije održan na glavnom gradskom trgu.

Koncert je navodno zabranjen po odluci Prekršajnog suda, međutim ova informacija nije zvanično potvrđena, kao ni navodi da će biti podnete prekršajne prijave protiv organizatora.

Nakon objava o otkazivanju koncerta podrške, oglasio se gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić.

Boško Ničić, foto: Printscreen / facebook
„Zašto toliko LAŽETE?!  Koji sudija, na čiju inicijativu, kada, gde vam je to rešenje ?!  Usput grad nije bio organizator koncerta već su ti isti muzičari, zbog zvanja i “pretnji” vaših političkih ortaka, koncert podrške onima koji se bore protiv virusa, SAMI OTKAZALI !
Niti im je iko dozvoljavao niti zabranjivao, a potvrde, da koncert održe, i to najviše njih dvoje/ca, i uz prenos na tv, preuzeli su u sekretarijatu ŠVS. Mene nisu ni pitali da ga održe ! Tako da “Moša” jeste ali nekom drugom…opet vam LAŽ nije bas uspela. Živi mi bili organizatori “šerparijade”.“

 

Mladena Žikića Zeku, frontmena benda „Zeka & No Limit“ bend i jendog od organizatora koncerta upitali smo o okolnostima i razlozima otkaizvanja sinoćnjeg koncerta.

U izjavi za informativni portal „Glas Zaječara“ Mladen Žikić je naglasio da je namera koncerta bila da se građani oraspolože, jer je muzika najbolji lek, kao i da zamisao o održavanju koncerta nema nikakvu političku pozadinu.

Zeka & No limit bend, foto: Printscreen / facebook, privatna arhiva

„Po ugledu na naše poznate muzičke izvođače, dobili smo ideju da održimo jednu svirku kojom bismo bar malo oraspoložili naše sugrađane u ovim kriznim vremenima, jer smatramo da je muzika najbolji lek. Dobili smo odobrenje grada i podigli dozvole za kretanje u opstini. Ovo je bila naša inicijativa, a ne inicijativa grada.“ -izjavio je Mladen Žikić za informativni portal „Glas Zaječara

Izvođači se pripremaju za koncert, neposredno pre otkazivanja, foto: printscreen / privatna arhiva

Mladen Žikić istakao je da su svi izvođači imali dozvole za kretanje i izlazak tokom policijskog časa, što je policija i utvrdila prilikom kontrole na trgu. Izvođači su otišli sa trga, jer nisu mogli održati koncert u punom sastavu.

„Mi nemamo veze sa politikom, ali ne možemo da izađemo za vreme policijskog časa i da držimo koncert na centru bez dozvole. Pa nismo ludi!! Kad smo stigli na mesto održavanja, došla je policija, uredno proverila dozvole i preneli nam da je moguće održati koncert, ali sa manjim brojem ljudi. Mi smo se naravno spakovali i otisli svojim kućama.“ – rekao je Mladen Žikić za informativni portal „Glas Zaječara“

Otkazivanje koncerta prouzrokovano je činjenicom da se lep i dobronameran gest pretvorio u politička prozivanja, iako koncert nije bio politički motivisan, niti su izvođači nameravali da počnu sa koncertom pre 20:30 časova, upravo kako ne bi izazvali gnev sugrađana.

Glavni razlog otkazivanja je taj sto se jedan lep gest pretvorio u politička prozivanja. Ljudi su pisali da će zvati policiju zbog remećenja javnog reda i mira i tako dalje… Ja 30 godina zivim u Zaječaru, ne želim da me neko blati i baca ljagu na moje i ime benda. Niko od nas nije trazio novćanu nadoknadu od grada, niti ovo ima veze sa protestom koji se dešava u 20 časova, kako neki pisu po mrežama. Dogovor je bio da ako sviramo, krenemo od pola 9 kako ne bismo izazivali gnev ljudi. Svako ko me poznaje u ovom gradu, zna da ovo nije bila loša namera, vec želja da onim što najviše volimo da radimo unesemo malo vedrine našim prijateljima i sugrađanima. Jedva čekamo da sve ovo prođe pa da se družimo u zdravlju i veselju kako smo navikli.“ – zaključio je Mladen Žikić frontment benda „Zeka & No limit“

Otkazivanje koncerta izazvalo je i reakcije na društvenim mrežama.

 

 

Reklame