Reklame

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je u razgovoru sa mandatarkom Anom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dobio ponudu da nastavi da vodim resor finansija i dodao da će ostati u novoj vladi.

„Sinoć sam imao razgovore i sa mandatarkom i sa predsednikom Vučićem. Dobio sam, ako tako mogu da kažem, ponudu koja se ne odbija – da nastavim da vodim ovaj resor, resor finansija“, rekao je Siniša Mali za TV Prva, ističući da je to za njega velika čast i odgovornost.

„Da, ostaću i u narednoj vladi i zajedno ćemo se boriti da ostvarimo sve ciljeve koje je predesednik definisao“, dodao je on.

Ministar finansija je istakao da su pred članovima vlade veoma ambiciozni ciljevi.

„Čekaju nas teške godine, teški izazovi. Vidite kako je kovid19 promenio svet, neke velike ekonomije padaju, neke druge se izdižu. Važno je da se svi ujedinimo. Drago mi je da je Šapić pristao da bude deo tog ujedinjenog bloka“, rekao je Mali.

Podsetio je da je predsednik Srbije najavio prevremene izbore i rekao da je to podstrek ministrima da budu što bolji u svom radu.

Govoreći o šest ciljeva nove vlade, koje je Vučić juče predstavio javnosti nakon sednice Predsedništva SNS-a, Siniša Mali je rekao da šesti cilj – jaka ekonomija, sublimira sve ostale ciljeve.

„Ako imate jaku ekonomiju možete da se borote protiv kovida, gradite bolnice, da se borite za interese srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, da se bavite ljudskim pravima…“, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, nije toliko bitno da li će biti ministar, već su važni ciljevi koji su u vezi sa interesima građana.

„Pogledajte Srbiju u ovom trenutku. Mi govorimo o kolapsu svetske privrede. Velike ekonomije imaju ogromne padove, mi ćemo imati najmanji, po prognozama MMF-a. Imaćemo rast koji će biti najveći u Evropi. Povećana je minimalna cena rada, penzije. Narednih dana izaći ćemo sa informacijom koliko će biti povećane plate u javnom sektoru. Mi u Srbiji moramo da shvatimo kakvo se ekonomsko čudo desilo kod nas. Od ekonomije koja je bila poslednja u Evropi, došli smo na prvo mesto“, naglasio je.

Mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić juče je rekla da će Vlada biti formirana do 28. oktobra, navodeći da se ne zna da li će biti koncentraciona i da to zavisi od toga dali će uz SPS i SPAS i stranke manjina kojima je, kako je rekla „pružena ruka“ prihvatiti učešće u vladi.

Izvor: B92, Insajder