Foto: Glas sporta
Reklame

Seoske igre Sportskog saveza Srbije ponovo će ovog vikenda biti na programu u Zaječaru. Organizator po dobrom starom običaju Sportski savez grada Zaječara, a domaćin će biti Grljan, dvostruki uzastopni pobednik zaječarskih kvalifikacija i učesnik dva Državna finala u Rudnoj Glavi 2019. i Vrnjačkoj Banji 2020. godine. Sportski savez Srbije prepoznao je rad, trud i angažovanost i nagradio Sportski savez grada Zaječara šansom da i treću godinu zaredom bude domaćin ove jedinstvene rekreativne manifestacije, piše Glassporta.rs.

Takmičenja u 10 disciplina biće održana u subotu 19. juna sa početkom od 10 sati na stadionu FK Rudar Vrška Čuka i “mini pič” terenu u najvećem zaječarskom selu. Učestvuju četiri ekipe, a pored domaćina Grljana, za prvo mesto i plasman na Regionalno takmičenje boriće se i Veliki Izvor, Zvezdan i Grlište.

Grljanci su nagrađeni za postignute rezultate u prethodne dve godine ovog sjajnog projekta srpske “kuće sporta”, čiji je Zaječar neizostavan deo od samog početka. Tako je već na startu 2019. godine Popovu plažu i prve igre u Zaječaru posetio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i pružio podršku svemu što zaječarski sportski savez radi na promociji sporta u gradu na Timoku.

Ekipa Grljana brani titulu najuspešnijeg sela na Seoskim sportskim igrama u Zaječaru. Prvi put trofej je osvojen ispred Zvezdana, a minule godine godine za dlaku su bili bolji od Velikog Izvora. Svaka ekipa broji 20 članova, 15 muškaraca i pet žena, koje se nadmeću u malom fudbalu, odbojci, rvanju, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu i nadvlačenju štapa.

Izvor: Glassporta.rs