Foto: Glas sporta
Reklame


Seoske igre Sportskog saveza Srbije ponovo će ovog vikenda biti na programu u Zaječaru. Organizator po dobrom starom običaju Sportski savez grada Zaječara, a trofej brani Grljan, trostruki uzastopni pobednik zaječarskih kvalifikacija i učesnik tri velika finala u Rudnoj Glavi 2019., Vrnjačkoj Banji 2020. i Ubu 2021. godine, gde je ostvaren i najveći uspeh 3. mesto na Državnom takmičenju, piše Glassporta.rs.

Tradicija, viteški duh, drugarstvo, požrtvovanost i još mnogo toga moći će da se vidi na zaječarskoj Popovoj plaži u nedelju 5. juna, a svečano otvaranje zakazano je za 9 sati, dok je početak takmičarskog dela programa 30 minuta kasnije.

Sportski savez Srbije prepoznao je rad, trud i angažovanost i nagradio Sportski savez grada Zaječara šansom da i četvrtu godinu zaredom bude domaćin ove jedinstvene rekreativne manifestacije. Za titulu najboljeg i plasman na Regionalno takmičenje, sem branioca titule ekipe Grljana, nadmetaće se i Zvezdan, Grlište, Lubnica i Gamzigrad.

Svaka ekipa broji maksimalno 20 članova, od čega minimum pet žena, koje se nadmeću u malom fudbalu, odbojci, rvanju, bacanju kamena s ramena, trčanju poligona s preprekama, skoku u dalj, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, šahu, nadvlačenju štapa i trci u džakovima.

Izvor: Glassporta.rs

Reklame