Izgradnja bungalov naselja na Kraljevici otpočela je još 2017. godine, u okviru projekta prekogranične saradnje. Uprkos milionskim izdvajanjima iz budžeta grada Zaječara i godinu dana nakon isteka roka bungalov naselje nije u funkciji.

 

Gradski odbor „Dosta je bilo“ Zaječar početkom 2018. godine upozorio je javnost na štetnost projekta izgradnje bungalov naselja na Kraljevici.

U saopštenju koje je tom prilikom izdato ukazano je na propuste u angažovanu agencije koja je vršila izradu projekte dokumentacije, kao i na angažman firme „Manco plus“ u realizaciji projekta i moguću materijalnu štetu koja će biti naneta budžetu grada Zaječara.

Radovi na izgradnji bungalova trebali su biti završeni 11. avgusta 2018. godine, ali, ni godinu dana kasnije bungalov naselje na Kraljevici nije u funkciji i projekat nije zvanično priveden kraju.

Članovi Gradskog odbora „Dosta je bilo“  posetili su bungalov naselje na Kraljevici i priredili simbolično svečano otvaranje „SNS prevare“.

Gradski odbor Dosta je bilo januaru 2018. godine upoznao javnost sa projektom bungalov naselja na Kraljevici, kao sa  jednim od  projekata koje vlast koristi za izvlačenje novca iz gradske kase sto se i potvrdilo  činjenicom da ovo ruglo u park šumi Kraljevica i danas stoji nezavršeno iako je iz budžeta grada, do sada, radi realizacije istog izdvojeno više od 30 miliona dinara,  kako bi se namirile obaveze grada prema izvođaču radova, firmi „Manco plus“ DOO iz Beograda.“ – navodi se u saopštenju Gradskog odbora „Dosta je bilo“

Kako je ovaj projekat prekogranične saradnje koji je trebao da bude finansiran iz odgovarajućih fondova EU, ovim putem postavljamo pitanje da li razlog za otkazivanje leži u činjenici  da je grad  za izvođača radova angažovao firmu kojoj  je prikriveni vlasnik u trenutku učešća na tenderu bio Momčilo Mandić, otac Vladimira Mandića koji je za EU kao i za Ameriku persona non grata?
Da li građani Zaječara po ko zna koji put plaćaju opsednutost Boška Ničića rukometom , rukometašicama, a sada vidimo i rukometašima?“ – navodi se dalje u saopštenju Gradskog odbora „Dosta je bilo“
Trideset miliona dinara koji su poklonjeni firmi „Manco plus“ DOO vlast je morala da iskoristi za ekonomsko i socijalno osnaživanje građana, a ne da njima finansira porodična, naprednjačka preduzeća.
Zato je jedna od najvećih laži ove vlasti da para u budžetu nema i da smo siromašni.
Para ima, ali ne za građane, ima ih, kao što vidimo, za Aleksandra Vučića, njegovog brata i za armiju poltrona i partijskih parazita koju su nam natovarili na leđa.“ – stoji u saopštenju Gradskog odbora „Dosta je bilo“ Zaječar
Izveštaj o korišćenju sredstava iz tekuće i stalne budžetske rezerve za period 01.01. – 31.08.2018. pokazuje da je u ovom periodu doneto 36 rešenja o upotrebi tekuće budžetske rezerve na osnovu kojih su raspoređenja sredstva u iznosu od 56.432.140,45 dinara. Među ovim rešenjima su i rešenja vezana za finansiranje izgradnje bungalov naselja.
Izveštaj o realzaciji budžeta za period od 01.01. do 30.06.2019. svedoči da će iz budžeta biti izdvojeno još trideset miliona za uređenje prostora oko bungalova na Kraljevici.
Predsednik Gradskog odbora „Dosta je bilo“ Uglješa Đuričković osvrnuo se na izgradnju bungalova, kao i na aktuelnu situaciju u Zaječaru.

Želim da podsetim javnost da su pre tačno mesec dana podnete krivične prijave protiv odgovornih lica u JKP Timok Održavanju, očekujemo tužilaštvo da po njima i postupi, očekujemo da država reaguje, jer ovo nije prćija pojedinaca na vlasti, ovo je naša država.

Ovde se za ljude koji su pošteni, koji čestito rade ili najčešće uopšte ne rade, ne izigravaju zakone, ne muvaju, nisu u talovima, smatra da su nesposobni, a oni koji su spremni na sve, da kradu i lažu, a da ne budu uhvaćeni smatraju sposobnim.„- izjavio je Uglješa Đuričković

Zbog toga je važno da država pokaže da institucije i pored svega i dalje postoje i da odgovorne privede pravdi.

Običan čovek je u Zaječaru onaj koji živi u bedi i siromaštvu, krpi kraj sa krajem i to je jedina istina, dok pojedinci zahvaljujući vlasti besramno i vulgarno se bogate kao najgori profiteri i to sve u gradu koji je na izdisaju, koji umire, u kome se nijedno radno mesto ne otvara, u kome se sve manje dece radja, a sve više ljudi umire, u kome su profitabilna jedino pogrebna preduzeća, apoteke, kladionice i kockarnice, ovo je grad iz kog se beži.“ – dodao je Uglješa Đuričković

„Na kraju želim da poručim onima koji su na vlasti i koji sebe smatraju malim bogovima, Kraljevicu nam nećete uništavati besmislenim projektima za ispumpavanje para, ovo je srce i duša Zaječara, Zaječar je naš grad i svaka njegova ulica, pa čak i svako stablo u njemu, ovo nije vaša prćija i nećemo vam dozvoliti da je uništavate.„- zaključio je Uglješa Đuričković