Foto: Glas Zaječara Mali Neca sa sestrom

Mali Nemanja Jovanović juče se vratio kući posle operacije kičme. Prema rečima njegovih roditelja operacija je uspela i Neca će imati detinjstvo kao i sva druga deca.

Foto: Glas Zaječara
Mali Neca

U sredu 7. avgusta mali Neca se vratio iz Hamburga posle operacije kičme. Njegovi roditelji Ivica i Jelena Jovanović srećni su što je operacija protekla dobro, i što postoperativna terapija deluje, i mali Neca je svakim danom sve bolje.

Foto: Glas Zaječara
Ivica Jovanović

„Neca se juče sa mamom vratio iz Hamburga. Posle operacije oseća se dobro. Postoji mali problem sa hodom, ali su nam lekari kazali da je to normalno, i da će vremenom uz fizikalnu terapiju sve doći u normalu“ kazao je Nemanjin otac Ivica Jovanović.

Ivica je kazao i to da Nemanja ima bolove, naročito noću, ali da je to jednostavno deo postoperativnog lečenja, ali da je najvažnije da je mali Neca konačno zdrav.

„Operacijom je deformitet ispravljen 93% i vremenom će se ispraviti i tih 7%. Najvažnije je to da je moj sin sada zdrav, i da je operacija uspela“ kazao je Ivica.

Porodica Jovanović zahvaljuje se svima koji su pomogli da mali Neca ode na operaciju.

„Zahvaljujem se pre svega Dejanu Panteliću. Zahvaljujem se i gradonačelniku Bošku Ničiću kao i GU Zaječar. Zahvaljujem se svima koji su pomogli našoj porodici kada je bilo najteže. Hvala vam svima od srca“- zaključio je otac malog Nece, Ivica Jovanović.

Foto: Glas Zaječara
Neca sa sestrom

Podsećamo, od svog rođenja mali Nemanja Jovanović (5), bolovao je od kifoskolioze, deformiteta kičmenog stuba. 

Operisan je 23. jula  u bolnici Altona u Hamburgu gde mu je prvo uklonjena Halo trakcija koju je nosio do operacije, a odmah nakon uklanjanja trakcije, urađena je operacija kičme.

Reklame