Reklame

Dan nije prošao da mi u Ministarstvu sa zdravstvenom strukom ne diskutujemo šta sve možemo da učinimo da učenici budu u svojim klupama zdravi i bezbedni, saopštio je danas potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.  – piše dnevni list „Danas“

On je apelovao na građane da shvate da „kao što poslušamo lekara za antibiotik, lek za pritisak i drugo, isto tako poslušamo lekare da je vakcinacija jedini spas, jedini način da ponovo budemo onaj srčan narod, da radimo sve kao i pre, pa i da zadržimo decu u klupama“.

Kao prvi čuvar obrazovnog sistema, kako je istakao, neće da dozvoliti da da deca budu ugrožena i zato sve više škola prelaze na onlajn.

„Ali dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu iz ovog vrtloga nećemo izaći. Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem. Mi u Ministarstvu i prosvetni radnici ćemo dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali ne možemo sami to da obezbedimo. Opametimo se“, poručio je ministar.

Izvor: Danas.rs

Reklame